Založ si blog

Jedlo zo smetiska

„Jedlo zo smetiska„ získava vo svete popularitu. Ide o potraviny, ktoré sú vyhodené v súvislosti s dátumom exspirácie.

Tieto potraviny musia reštaurácie a kaviarne vyhodiť na smetisko. Potravinársky odpad je tretím najväčším zdrojom emisií skleníkových plynov. Podľa tvrdenia odborníkov sa vo Veľkej Británii v supermarketoch vyhadzujú potraviny za 360 miliónov libier. Obecne platí, že EÚ vyhadzuje viac ako 12 miliárd ton potravín ročne, čo je približne 1% z celkového spoločného HDP.

Smerujeme k pochopeniu, že množstvo potravín, ktoré vyhodíme, má veľmi zlý vplyv na životné prostredie a veľa ľudí kvôli tomu hladuje. Musíme s tým niečo urobiť. K tomu je nevyhnutná výchova spoločnosti. Nemyslím si, že všetko pôjde hladko, že sa bude rozdávať. Na to je potrebná systematická práca štátu. Celý problém spočíva v tom, že žiadna vláda sa nezaujíma o nič iného ako zostať pri moci a ako maximum tejto moci využívať pre seba a pre svojich členov.

Preto musíme začať s veľmi serióznym výchovným programom, ktorý by bez výnimky všetkých vychovával k tomu, že zbytočne veľa vyrábame a z toho dôvodu vyhadzujeme obrovské množstvo potravín a iných produktov. Týmto spôsobom znečisťujeme naše životné prostredie aj napriek tomu, že iné nemáme. Každý rok okolo nás pribúdajú skládky a smetiská. Pokiaľ bol ešte pred 30-40 rokmi niekde nedostatok potravín, dnes je všade jeho prebytok. Pokiaľ by sme potraviny mohli správne rozdeľovať, nemali by sme utečencov a ľudia by neumierali hladom. Všetci by mali všetko, čo potrebujú.

Aká by mala byť zásada správneho prerozdeľovania?

Len výchova ľudí. Nič iného nepomôže. Správny postoj človeka k človeku, pretože sme všetci členovia jedného systému, jednej rodiny. K tomu je potrebné smerovať výchovu, musí sa to ľuďom ukazovať, presvedčovať a vysvetľovať im to každý deň znova a znova. Človek sa každé ráno prebúdza ako egoista a musí byť neustále presviedčaný, že je len malým kolieskom v obrovskom stroji a že je na ňom závislý a stroj je závislý na ňom.

Existujú vonkajšie odpady, ktorým vyprší dátum exspirácie, ale človek má taktiež „vnútorné odpady“, ktorých sa musí zriecť.

Ako sa vnútorne očistiť? K tomu je potrebná správna spoločnosť, ktorá by s človekom pracovala a pomohla mu, aby sa zbavil špatných myšlienok, špatných tržieb. To je možné len pod vplyvom správneho prostredia.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698376x
Priemerná čítanosť článkov: 1888x

Autor blogu

Kategórie