Extrémne výkyvy počasia

19. júna 2019, Michael Laitman, Nezaradené

Hovorí sa, že Zem je nahnevaná na ľudstvo. Každý rok sú horúčavy neznesiteľnejšie. Zvýšené teploty generujú extrémne búrky. Tornáda v Európe už nebudú ojedinelými javmi ako v minulosti. Zvýšené teploty nepriaznivo pôsobia aj na psychiku ľudí. Vedci zistili, že zvýšené teploty vedú k nárastu samovrážd. Ako sa postaviť k názoru, že príroda stále viac a viac tlačí na ľudstvo?

Faktom je, že príroda je pevnosť, ktorá nás chráni. Ak prekročíme jej bariéru, nejakú pomyselnú hranicu, ktorú ani nepoznáme a nevieme v čom spočíva, začne údery vracať. Na prírodu pôsobíme svojimi činmi, myšlienkami a ďalšími rôznymi vplyvmi. A zrazu vidíme – so Zemou sa niečo deje.

K čomu to všetko môže viesť?

Výkyvy počasia budú extrémnejšie. Možno nás v budúcnosti čaká extrémna zima, silný mráz. A to nie je teplo, je to omnoho horšie, pretože keď je všetko pod ľadom, zmrzne všetok život. Pokiaľ náhle zasiahne južnú Európu a Afriku chlad mínus 30 až mínus 40 stupňov, potom to bude katastrofa.

A čo máme robiť?

Záchrana je v ľudskosti. Musíme sa vrátiť k normálnej interakcii medzi nami a medzi prírodou. Nemôžeme pokračovať v znečisťovaní Zeme a robiť všetko, čo sa nám zachce, inak ľudstvo nebude mať budúcnosť. Ak s tým neskončíme, tak nás príroda bude ubíjať nielen teplotnými skokmi, ale objavia sa aj vážne problémy: záplavy, sopečné výbuchy, zemetrasenia.

Ľudstvo musí pochopiť vzorec rovnováhy života na zemi. Ľudia musia poslúchať prírodu a prísť k rovnováhe s prírodou. A to je možné len vďaka dobrým vzťahom medzi ľuďmi. Keď sa ľudia vzájomne spoja, potom bude jednoduchšie vysvetliť, čo robiť.