Milióny ľudí sa pripravujú na koniec sveta

9. júla 2019, Michael Laitman, Nezaradené

Z novín Americký sen: V súčasnej dobe v Amerike milióny ľudí horúčkovito pracujú, aby boli pripravení na to, čoho sa obávajú, že sa v Amerike stane … Môžete si dokonca všimnúť, že niektorí z vašich príbuzných a priateľov hromadia jedlo a snažia sa vás presvedčiť, že sme na pokraji „konca sveta, ako ho poznáme.“ … Tak na čo presne sa títo ľudia tak usilovne pripravujú?

No pravdou je, že motivácia je pre každého iná. Niektorí veria, že sa blíži úplný ekonomický kolaps. Druhí videli, čo sa stalo behom hurikánu Katrina. Niektorí chcú byť len nezávislí a sebestační, a sú i takí, ktorí sú hlboko znepokojení „koncom sveta, ako ho poznáme“, scenáre ako teroristi používajú zbrane hromadného ničenia, vražedné pandémie, invázia votrelcov, tretia svetová vojna alebo EMP útoky.

Čokoľvek je motiváciou, je však isté, že počet týchto ľudí jednoducho rastie. V súčasnosti milióny Američanov prerábajú obývacie priestory na bunkre, učia sa, ako pestovať záhrady k prežitiu a zásobia sa všetkým možným, od plynových masiek až k pomocným generátorom.

Podľa môjho názoru, je prianie zásobiť sa inštinktívne, zvieracie. Čo je však skutočne užitočné, je nájsť bezpečie na vyššej úrovni, na úrovni „ľudskej.“ Bezpečnosť na tejto úrovni sa líši od živočíšneho priania po bezpečie v tom, že nie je limitované na úspory, tj. neutralizovania účinkov katastrof, ale snaží sa eliminovať ich príčinu už na začiatku, v ich koreni. To vyžaduje, aby človek odhalil príčinu toho, čo sa deje. A tá leží v našom egoizme.

A potom je potrebné náš egoizmus napraviť, zmeniť na opačnú vlastnosť: spojenie, dávanie a lásku. Táto zmena anuluje všetky negatívne prejavy prírody vnútri i okolo nás, odhalí štruktúru systému (plán), realizáciu (riadenie) a cieľ (budúcnosť) a dá schopnosť ovládať tento systém. Výsledkom toho bude to, že ľudstvo dosiahne úplné bezpečie.