Založ si blog

Nuda a ľahostajnosť

Človek sa v dnešných časoch nudí. Nevie sa zapáliť prácou. V živote sa mu zdá, že už nič nemá zmysel. To je problém najmä u administratívnych pracovníkov. Manažér sa uzamkne v kancelárii, „ja nemám čas!“, ale v skutočností sa len motá.

Je to rovnaké predstieranie zamestnanosti u pracovníkov a úradníkov na všetkých pracovných úrovniach. Je to prirodzené. Ľudia strácajú túžbu, vyrábať a niečo urobiť. Nemôžu sa donútiť pracovať. Človek sa povaľuje, sedí, s niečím sa hrá.

Je dobré, že dnes existuje internet. Je to jednoducho všeliek proti nude, pretože ľudia majú plné ruky práce aspoň s niečím, inak by bola degradácia rýchlejšia. Aj keď v tomto prípade by to bolo oveľa jednoduchšie, rýchlejšie by sme sa cítili ako zvädnutá rastlina. Všetko je dôsledkom vývoja našej túžby, ktorá sa vyvinula na svoje maximum a teraz nemôže byť ničím naplnená.

Začalo to už v šesťdesiatich rokoch minulého storočia s generáciou „detí kvetov – hippies“, ktorí sa vnárali do meditácie, drog atď.. To bol prvý signál.

Východisko vidím v integrálnom vzdelávaní. Teraz pracujeme na integrovanej komunikácii s ľuďmi. Ide o to, že pokiaľ správne implementujeme človeka do okolitej spoločnosti, potom jeho túžba začne byť základom celkovej jeho existencie. Túžba, ktorá predtým bola veľmi malá (pretože nič nechcel, nemohol pohnúť ani prstom) sa teraz stáva desaťkrát väčšou, pretože je v skupine, ktorá ho začína stimulovať, neustále s ním lomcuje.

Nakoniec je nasiaknutý túžbami všetkých ostatných a čo je najdôležitejšie, je prebudený, dostane akýsi druh malého vnútorného pnutia a to ho vymaní zo stavu ľahostajnosti.

Myslím si, že to by mali prijať všetky pracovné skupiny, pokiaľ nechcú spať po celý život. Preto je nutné, aby prišli a zjednotili sa a stimulovali sa navzájom. Potom dostanú túžbu rásť a začnú žiť a pracovať efektívne.

Rovnaké je to aj s deťmi. To znamená, že dieťa začne dostávať túžbu všetkých okolitých ľudí a stáva sa o veľa aktívnejší ako predtým.

Naviac, takáto silná túžba vytvára prostredie pre ľudí, pre ďalší rozvoj. To nie je len zvýšená pozornosť, ale možnosť absorbovať informácie od okolitých ľudí a čo je najdôležitejšie, dosiahnuť spoločnú jednotu, cez ktorú by sme sa mali pozerať na svet a riešiť všetky problémy správne.

Je to vyššia túžba, vyššie myslenie a myseľ, ktorá sa netýka mňa alebo ostatných. Je to niečo, čo sme teraz vytvorili vlastným úsilím. Táto spoločná vec, ktorá sa medzi nami narodila, je naše dieťa.

Odhalenie tajomstva Knihy života

28.03.2024

Jeden mudrc raz povedal: „Človek musí získať vedomosti aj múdrosť.“ Keď sa ho opýtali na rozdiel, odpovedal: „Vedomosti sa dosahujú čítaním kníh a múdrosť sa získava čítaním knihy, ktorou si ty sám.“ Akou knihou je človek? Človek je knihou života so všetkými skúsenosťami, ktoré v živote získa. Čítanie knihy života vyžaduje, aby si človek pamätal a [...]

Ako sa môžeme rozhodovať sebaisto a správne?

26.03.2024

Rozhodnutia môžeme robiť s istotou a správne, ak máme vopred absolútnu vedomosť o ich výsledku a vžijeme sa do nich ako do pozorovania budúcnosti z prítomnosti. Preto musíme výsledok predvídať a odhadnúť. Na to sú rozhodnutia určené – pre budúcnosť. Predstavujeme si budúci stav a potom sa rozhodujeme. Po prijatí rozhodnutia sa o ňom musíme dvakrát uistiť, [...]

Šťastie nemožno nájsť.

24.03.2024

Existuje podobenstvo o troch bratoch, ktorí videli v jame sedieť šťastie. Prvý z nich požiadal šťastie o peniaze a dostal ich. Druhý požiadal o krásnu ženu a tiež ju dostal. Tretí sa sklonil nad jamu. „Čo potrebuješ?“ – spýtalo sa šťastie. „A čo potrebuješ ty?“ – opýtal sa ho muž. „Braček, vytiahni ma von,“ požiadalo šťastie. Brat podal šťastiu ruku, [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 363
Celková čítanosť: 688645x
Priemerná čítanosť článkov: 1897x

Autor blogu

Kategórie