Aký je prospech z fyzického trestania detí?

13. septembra 2019, Michael Laitman, Nezaradené

Nedávno boli publikované výsledky výskumu detí a rodičov, ktorý bol vykonávaný v priebehu päťdesiatich rokov. Počas výskumu bolo vypočutých 160 tisíc príbehov detí.

Ukázalo sa, že ak rodičia deti telesne trestajú, potom sa u detí objavujú problémy s duševným zdravím, stávajú sa agresívnymi a zaostávajú ich mentálne schopnosti. V článku je zdôraznené, že dnes na svete existuje 80% rodičov, ktorí tak či onak každopádne telesne trestajú svoje deti.

Ide o to, že je predovšetkým potrebné vychovávať rodičov. Najlepšou metódou je metóda byť príkladom! Jedinou správnou výchovou je len príklad staršieho voči mladšiemu. K tomu nás nabáda aj integrálne vzdelanie. Štúdia skúma otázku „rodičov a detí“, ale v skutočnosti je jej najdôležitejším záverom zdôraznenie dôležitosti výchovy rodičov. A samozrejme je potrebné začať hneď od narodenia. Rodičia by mali vedieť, že musia byť dieťaťu príkladom. Mali by pre dieťa vytvoriť takú atmosféru, ktorá ho bude formovať. Je potrebné študovať povahu človeka: psychológiu chlapca, psychológiu dievčaťa, psychológiu muža, psychológiu ženy, psychológiu rodiny, psychológiu spoločnosti. To všetko je obrovský znalostný systém, ktorý mnohým z nás chýba!

Byť rodičom je celá veda. Kto z nás, mužov, má nejaké vzdelanie, výchovu, znalosť psychológie ženy? Nikto. Pozerali sme sa na ňu len ako na objekt svojho potešenia. A to je strašné!

V priebehu mnohých rokov, dokonca keď som už študoval integrálne vzdelanie, som cítil, ako silno vo mne žijú divoké, pradávne, úplne prirodzené zvieracie pohnútky a postoje voči ostatným, ktoré by som neprijal, keby moje okolie okolo mňa vytvorilo výchovu podľa metodiky integrálneho vzdelania. Preto musí každý rodič dostať primeranú výchovu, a potom sa z človeka stane človek, a nie malé divoké zviera.