Voda na Marse

3. decembra 2019, Michael Laitman, Nezaradené

V roku 2015 vedci objavili, že na Marse sú vodné toky. Je tento objav osudový pre celé ľudstvo?

Čo sa deje mimo našej Zemi, nie je dôležité. Svoj osud musíme hľadať tu, na tejto planéte.

Môže sa stať, že sa budeme musieť na Mars presídliť?

To sa nestane. Nikdy nebudeme žiť mimo našej planéty – to je nemožné. Keď človek strávi niekoľko sto dní vo vesmíre, musí sa podrobiť šesťmesačnej rehabilitácii, aby chodil normálne. Je to veľmi zložité.

Zem je pre naše životy predurčená a iná vhodná planéta pre ľudstvo nie je. Na Zemi sme sa vyvinuli a všetky naše orgány správne pracujú len v tom prípade, že bývame tu. Napriek tomu, že máme vyspelé technológie, nemôžeme odtiaľto odletieť na ďaleké hviezdy, pretože zmeny, ktoré by naše telo muselo podstúpiť, by boli také veľké, že je to jednoducho nemožné. Nenájdeme iné vhodné miesto. Pokiaľ by také miesto existovalo, život by tam už bol. Ľudstvo sa bude musieť napraviť – pochopiť že je súčasťou jedného celku práve tu, na tejto planéte a vo veľmi blízkej budúcnosti buď dobrovoľnou alebo nedobrovoľnou cestou.

Dúfajme, že sa budeme zaoberať svojou nápravou a budeme môcť dosiahnuť dobré výsledky. Všetko to závisí len na zmene povahy človeka – a to je možné len výchovou ľudí tak, aby prestali byť egoistami a pochopili, že sme všetci jeden celok.

Musíme to urobiť, a určite k tomu dôjde – len dúfajme, že to bude dobrovoľne.