Bohatí kradnú

10. decembra 2019, Michael Laitman, Nezaradené

Miliardár Richard Branson sa ocitol v situácii, ktorú neočakával. Zistil, že v leteckej spoločnosti, ktorú vlastní, zámožnejší cestujúci, ktorí lietajú jeho linkami, kradnú. Od začiatku roka bolo odcudzených 1700 prikrývok, 26 700 značkových súprav na soľ a korenie, obrovské množstvo pyžám, značkové parfumy atď. Analytici spoločnosti hovoria: „Takmer všetko, čo nie je pribité, v určitom okamihu zmizne.“ Ako vieme, to isté sa deje v hoteloch. Ľudia vynášajú a vynášajú.

O čo v takomto prípade bohatým ľuďom ide?

Musíme pochopiť povahu človeka. Keď sedí v takom lietadle, je ako malinké dieťa, kedy všetko patrí iba jemu. Jemu to všetko ponúkajú a on sa na to pozerá… Nezáleží na tom, že je miliardár. Jeho postoj k tomuto je ako u malého dieťaťa. V princípe nie je potrebné nikoho súdiť ani obviňovať.

Napíšte: „Všetko, čo je pred vami, si môžete vziať so sebou.“ A potom to možno ani nebudú brať. Toto už nie je hra. Človek bude chcieť ukázať: „Nepotrebujem to! Som nad tým!“. Ak sa to ľuďom ponúkne, znamená to, že si to môžu zobrať. Potom, ak poletia druhý krát, budú sa na seba pozerať inak, tak, aby nezanechali zlý dojem. ,,Urobím to?“ ,,Potrebujem vaše strieborné lyžice?“ To znamená, že ty hráš iba na svojom egu, na ničom inom.

Keď ľudia pocítia, že to všetko patrí všetkým, a ja a ostatní to používame, a všetko je to naše, potom to je samozrejme iná záležitosť. Človek pocíti, že je vo veľmi jasnej a silnej sieti spojenia medzi ľuďmi, ktorá ho núti dávať a prijímať. Potom už nebudú potrebné žiadne odpovede, žiadna kontrola, žiadne výpočty. To všetko však závisí iba od nášho pocitu, že je to naše.

A tento pocit „naše“ prekryje všetko ostatné, nebudem mať žiadne kalkulácie a budem sa stále nachádzať v tom vznešenom stave, že všetko je naše.

To znamená absolútne všetci – to sme my. Je to, samozrejme, zaujímavý a príjemný pocit, ale predtým musíme ešte stále tvrdo pracovať na našej výchove.