Založ si blog

Vírus nás očistí od všetkého odpadu

Po skončení pandémie koronavírusu bude svet iný, nový. Vírus prišiel, aby nás očistil od všetkého odpadu. V prírode nie je nič škodlivého. Vírus vytvára priestor pre dobro.

Všetok odpad, ktorý napĺňa ľudskú spoločnosť, ktorú sme vybudovali, bude odstránený a namiesto neho sa otvorí príležitosť naplniť naše vzťahy dobrom a láskou a vybudovať krásny, jasný svet pre naše deti a vnúčatá.

Dúfajme, že to dokážeme a nebudeme do nového sveta preťahovať všetku nenávisť a konkurenciu, správanie, ktorým ničíme planétu a sami seba odsudzujeme na smrť kvôli klimatickým katastrofám a vojnám. Teraz môžeme vybudovať nový svet!

Vlády teraz investujú miliardy dolárov v nádeji, že sa budú môcť vrátiť do minulosti. Ale nedaj Boh, aby sme sa vrátili do predchádzajúceho stavu. Nemyslím si, že existuje krajina, pre ktorú by to bolo dobré. Veď už pred vírusom sme boli v kríze, čelili hrozbe vojny, hrozbe finančného a priemyselného kolapsu. Rástla konfrontácia medzi Amerikou a Ruskom, Čínou, Európou.

Nemali by sme sa vracať do starého sveta, nebolo v ňom nič dobré ani pre občanov, ani pre štáty, ani v armáde, ani vo financiách, tiež ani v priemysle a v obchode. Zničili sme planétu a vyčerpali z nej všetky zdroje. Nie je možné si dovoliť ani pomyslieť na návrat do včerajšieho sveta; na to by mohol myslieť len blázon.

Taký život nikoho netešil, sami seba sme klamali, že nám je v ňom dobre. Ale čo na tom bolo dobré? Čo sme videli v živote? Teraz je čas očistiť ľudskú spoločnosť od všetkých odpadkov, ktorými bola zanesená. Nakoľko sme naplnili oceány plastovým a rádioaktívnym odpadom, natoľko sme tiež znečistili ľudskú spoločnosť.

Je potrebné vybudovať nový svet, správny! Nech nám tento vírus pomôže premýšľať a uvedomiť si, kam sme došli! Dnešná pandémia je v porovnaní s problémami, ktoré nás ohrozovali, jednoducho bezvýznamná. Je to veľké milosrdenstvo Prírody, že nás napráva tak jemným spôsobom.

V žiadnom prípade sa nevracajme do starého sveta – snažme sa smerovať len vpred, do nového sveta, v ktorom nebudeme pracovať desať hodín denne, čakať veľa hodín v dopravnej zápche, nebudú tam žiadne opustené deti, nadmerné dlhy a život vo večnom mínuse. Poďme, urobíme všetci spoločne krok vpred a nebudeme sa vracať do starého sveta! Za každú cenu len vpred, a predovšetkým, premýšľajme o nových vzťahoch.

Teraz sedíme doma v karanténe a musíme z nej vyjsť ako noví ľudia, aby sme sa medzi sebou mohli začať spájať novým spôsobom. Čo to znamená novým spôsobom? Kým sme nútení zostať doma, dostávame veľkú porciu novej výchovy pre život v novom svete, v novej spoločnosti. Všetci chápeme, že je to potrebné, tak to urobme! Inak, čo zanecháme našim deťom a vnúčatám, aký svet?

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Aký máme jeden na druhého vplyv?

12.04.2024

Žijeme spoločne v jednom veľkom prepojenom systéme. Tento systém ovplyvňujeme aj na fyzickej úrovni, napríklad keď spolu komunikujeme a hovoríme. Problémom je, že väčšinou na seba pôsobíme škodlivo, deštruktívne a sebecky. Namiesto toho, aby sme si navzájom pomáhali, boli pozitívnou a užitočnou súčasťou systému, vytvárame druhým problémy. Keď pôsobíme v dobrom [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 369
Celková čítanosť: 697290x
Priemerná čítanosť článkov: 1890x

Autor blogu

Kategórie