Založ si blog

Migranti verzus dôchodcovia

Vo Švédsku stále vykonávajú rôzne experimenty. Tentoraz sa rozhodli ubytovať spoločne dôchodcov a migrantov. Autori projektu sa domnievajú, že to ochráni starších ľudí pred pocitmi osamelosti a migrantom to zasa pomôže integrovať sa do novej krajiny a kultúry.

Tento program vedie ku vzájomnej likvidácii migrantov a dôchodcov.

Títo ľudia sú nezlučiteľní. Nekompatibilní. Dokonca aj ľudia, ktorí sú si blízki, majú rovnaké náboženstvo, rovnaké životné zásady, kultúru, pochádzajú z rovnakého národa a teda si navzájom rozumejú bez slov, si spolu nemôžu navzájom vyjsť. A títo ľudia sú niečo úplne iné, z inej planéty. Majú žiť spoločne?! Prečo?

Dôchodcovia budú ešte osamelejší a migranti ešte vzdialenejší.

Seniori budú trpieť! Migranti aj dôchodcovia sa zmenia na nekontrolovateľné bytosti. V prírode existuje zákon podobnosti. Vzájomné zblíženie je založené na podobnosti.

To znamená, že v miere podobnosti sa zbližujú. A naopak, v miere neexistencie podobnosti – sa vzďaľujú. To je to, čo existuje v jednoduchom, voľnom priestore. Ak začnete zbližovať nepodobné, potom medzi nimi z nedostatku rovnováhy vzniknú rázové vlny až do explózie. Prečo to robiť?

V čom sú si títo ľudia podobní? Tí, ktorí sa takto rozhodli, nechápu, s čím zaobchádzajú. Psychológovia tu nič nezmôžu.

Neurobia nič! Nie. Je to práca pre niekoľko generácií, kým sa nestanú navzájom podobní, povedú spoločnosť k rozdeleniu, bude to mať strašné následky.

Migranti tiež za nič nemôžu. Majú svoje vlastné základy, svoj prístup k životu, iné chápanie. Majú inú mentalitu. Nerozumejú týmto severným Európanom. V najlepšom prípade pochádzajú z južnej Európy alebo z Afriky či Ázie.

To je hrozné! Kto to vymýšľa? To je absolútna neznalosť zákonov prírody. Povedie to k takým stavom, že tam bude polícia v službe a bude stáť nad každým.

Vo Švédsku je problémom, že ľudia sú osamotení, najmä dôchodcovia. Čo by ste pre nich urobil, aby neboli sami?

Nechajte Švédov, nech sa zaoberajú Švédmi. To je všetko! Mladú generáciu alebo nezamestnaných môžeme zamestnať ako sociálnych pracovníkov. A čo robiť s migrantmi? Aj tento problém je vo Švédsku. Ako ich začleniť do spoločnosti? Od rána do večera s nimi musíme viesť veľmi seriózne kurzy, nepretržite. Pre deti, pre mladých, pre seniorov. A k tomu potrebujete obrovské množstvo ľudí.

Keď sa tomu problému nebudeme venovať, objavia sa gangy, drogy. A všetko sa to objaví iba z nedostatku správneho prístupu.

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 372
Celková čítanosť: 701586x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie