Založ si blog

Móda budúcnosti

Doba konzumnej spotreby sa končí. Ľudstvo si už uvedomilo, že nekonečné nákupy ho neuspokojujú. Blíži sa doba módy na prenajímanie. Návrhári aj módne domy teraz vyvíjajú tendenciu prenajímať dizajnové odevy.

Nemusíte míňať peniaze, šaty si môžete prenajať. Svoj šatník môžete teda považovať za zdroj príjmu.

Takže vlastne nikto nebude nič kupovať. Áno, nikto nič nepotrebuje. Koľko handričiek potrebujete? Človek išiel, cestou si niečo kúpil, a bolo to. A nerobil z toho žiadnu udalosť. Všetko pominie.

Ľudstvo sa mení v svojom vnútri. V minulosti bol kráľ oblečený do kráľovských šiat, a tým bol považovaný za kráľa! Zameriavali sme sa na človeka podľa oblečenia. Dnes to už nie je. Tá doba je už preč.

Ľudstvo sa teraz snaží zmeniť zvnútra. Čo je to vnútorná krása?

To je naša túžba! Ktorá sa týmto spôsobom postupne transformuje z rôznych vonkajších stavov.

Pozrite sa, ako sa dnes vyvíjajú všetky aktívne programy pre telesnú výchovu. To nerobíme my, ale je to robené preto, aby nám to bolo predané.

A tak je to všade. Ale nepomôže to! Rovnako ľudia prichádzajú do nových stavov, k novým hlbším, vnútorným túžbam. A nebudú venovať pozornosť vonkajšiemu vzhľadu. Budú venovať pozornosť kráse, tá sa vytratí ako posledná. Ale nakoniec to nie je rozhodujúce.

Aká je táto vnútorná túžba, o ktorej je reč?

Ozdobiť sa. Vnútorná túžba ozdobiť sa zvonka. Keďže, vnútorná krása nie je vidieť. Takže sa ozdobím zvonka a všetci si pomyslia: „Aký je šikovný! Aké má zvláštne okuliare!“. Chceme vídať vonkajšie za vnútorné, preto sa takto hráme so sebou aj s ostatnými.

Musíme dôjsť k tomu, že si na človeku budeme ceniť jeho vnútornú krásu. To je láskavosť, súcit, porozumenie, že nemyslí na seba ale na druhých. To necítime a neodmeňujeme. To je to, čo potrebujeme. Keby na to bola móda – to by bolo niečo iné.

Ako urobiť vnútornú krásu viditeľnú a populárnu?

Výchovou, nie je iný spôsob. Aby som sa pozeral na dievča v triede a hodnotil ju podľa jej správnej náklonnosti ku všetkým. A rovnakým spôsobom si vybral svoju ženu, a nie podľa dĺžky nôh. Krása bude posledná, ktorá sa vytratí. To znamená, že sa vytratí z našej pozornosti. Keď jej prestaneme venovať pozornosť, odíde posledná. A nebudem hodnotiť človeka podľa nej. Môže byť dokonca škaredý. Škaredosť na ňom neuvidím, uvidím jeho vnútornú krásu.

To samozrejme nie je ľahké teraz s týmto svetom, ktorý nás neustále smeruje na vonkajšej hodnoty. Som si však istý, že týmto tempom, ktorým sa pohybujeme, s týmito plastickými operáciami tvárí, postáv a ďalších častí, to je otázka blízkej budúcnosti.

Móda budúcnosti bude zameraná iba na krásny prejav vnútorného sveta. Nie je potrebné vytvárať žiadne firmy, ktoré by si medzi sebou vymieňali handry.

Aká bude dokonalá spoločnosť?

Dokonalá spoločnosť bude tá, ktorá premýšľa iba o vnútornej podstate človeka a tým žije. Vnútri nej všetci rozumejú, cítia teplo jedného k druhému. Práve podľa toho sa budú ľudia hodnotiť. Bude to už čoskoro.

Odhalenie tajomstva Knihy života

28.03.2024

Jeden mudrc raz povedal: „Človek musí získať vedomosti aj múdrosť.“ Keď sa ho opýtali na rozdiel, odpovedal: „Vedomosti sa dosahujú čítaním kníh a múdrosť sa získava čítaním knihy, ktorou si ty sám.“ Akou knihou je človek? Človek je knihou života so všetkými skúsenosťami, ktoré v živote získa. Čítanie knihy života vyžaduje, aby si človek pamätal a [...]

Ako sa môžeme rozhodovať sebaisto a správne?

26.03.2024

Rozhodnutia môžeme robiť s istotou a správne, ak máme vopred absolútnu vedomosť o ich výsledku a vžijeme sa do nich ako do pozorovania budúcnosti z prítomnosti. Preto musíme výsledok predvídať a odhadnúť. Na to sú rozhodnutia určené – pre budúcnosť. Predstavujeme si budúci stav a potom sa rozhodujeme. Po prijatí rozhodnutia sa o ňom musíme dvakrát uistiť, [...]

Šťastie nemožno nájsť.

24.03.2024

Existuje podobenstvo o troch bratoch, ktorí videli v jame sedieť šťastie. Prvý z nich požiadal šťastie o peniaze a dostal ich. Druhý požiadal o krásnu ženu a tiež ju dostal. Tretí sa sklonil nad jamu. „Čo potrebuješ?“ – spýtalo sa šťastie. „A čo potrebuješ ty?“ – opýtal sa ho muž. „Braček, vytiahni ma von,“ požiadalo šťastie. Brat podal šťastiu ruku, [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 363
Celková čítanosť: 688448x
Priemerná čítanosť článkov: 1897x

Autor blogu

Kategórie