Prečo majú dobrí ľudia ťažký život?

28. augusta 2020, Michael Laitman, Nezaradené

Prečo je dobrým a spravodlivým ľuďom daný ťažký život, skúšky, spojené s koronavírusom  a všetkými podobnými udalosťami, zatiaľ čo zlí ľudia nie sú tým, čo sa deje vo svete, vôbec ovplyvnení?

Náš egoistický svet je natoľko zlý, že by bolo naivné veriť tomu, že sa dobrí ľudia budú mať dobre a zlí – zle.

Ak dobrí ľudia, ktorí sa v podstate snažia o dobro, dostanú občas zlý osud, rany osudu – je to úplne prirodzené. Veď náš svet je sebecký a zlý. A preto od neho nemožno očakávať nič dobré, zvlášť nie v súčasnej dobe, kedy začíname vstupovať do poslednej fázy našej nápravy, sprevádzané pandémiou.

Nastanú také obraty, ktoré nás budú neustále učiť, ako sa máme správnym spôsobom meniť, aby sme sa zhodovali s integrálnym svetom, ktorý sa prejavuje stále viac a viac.

Je možné sa na to nejako pripraviť, urobiť nejakú prevenciu?

Prevencia je dobré slovo. Poviem vám jednu vec: my sa touto „prevenciou“ zaoberáme.

Ide o to, že sa človek musí postupne prispôsobiť budúcemu svetu, ktorý sa teraz rodí. Aby sme to dosiahli, musíme sa stať menej sebeckými. Preto nami súčasný vírus zatrasie a urobí z nás úplne iných ľudí. A navyše to urobí ľubovoľnými spôsobmi – ako drsnými, tak jemnými, v závislosti od toho, v akej miere sa im poddáme. Toto je prvá vec.

Za druhé. Musíme sa učiť zjednocovať nad naším egoizmom, jemu navzdory. To je veľmi ťažké. Všetko to začína pochopením našej prirodzenosti ako zla a túžbou dosiahnuť správneho a dobrého spojenia medzi sebou navzájom.

Teraz vstupujeme do fázy, kedy nás prírodné sily budú vychovávať veľmi dôrazným spôsobom.