Nová generácia chce byť slobodnejšia

2. októbra 2020, Michael Laitman, Nezaradené

Pozorujeme, že každá ďalšia generácia sa snaží byť viac slobodnejšou, prekonáva hranice životných obmedzení, ničí ich. Odkiaľ taká tendencia pochádza?

Každá ďalšia generácia neničí predchádzajúci formy, ale jednoducho v nich nemôže existovať, pretože samotná generácia je iná. Má iné túžby, iný egoizmus, iné priority. Preto nemôže plniť podmienky a obmedzenia, ktoré predchádzajúce generácie plnili s potešením alebo s minimálnym výdajom energie.

Vidíme, že svet smeruje k väčšiemu prepojeniu. V súčasnosti sa veľmi prejavuje integrácia: ľudia sa sťahujú z miesta na miesto, menia sa zákony, štátne hranice sa stávajú voľnejšie. V podstate je zjavný trend k väčšej slobode a menším obmedzeniam. Je v tom nejaký rozpor?

Nie. Ľudstvo jednoducho začína pociťovať ďalšiu úroveň svojho vývoja. Predchádzajúce formy sa mu teda už nezdajú nevyhnutné.

Berieme do úvahy, že nová generácia nechce naše podmienky, naše zákony, jednoducho je vytvorená s takými túžbami, ktoré tieto podmienky nemôžu dodržiavať, považovať ich za nevyhnutné.