Prianie ľudstvu do nového roka

1. januára 2022, Michael Laitman, Nezaradené

Svet sa vyvíja prostredníctvom utrpenia a dostáva čoraz viac a viac úderov. Aby sme sa dostali z tohto začarovaného kruhu, musíme pochopiť, na čom tieto údery závisia a ako môžeme svoj život zorganizovať novým spôsobom tak, aby nám i údery prinášali úžitok, a aby nás priblížili k sebe navzájom i k spoločenstvu s prírodou, t. j. k vyššej moci.

A vtedy pocítime, že žijeme v krásnom svete! V našom svete nechýba nič iné ako dobré, vyvážené spojenie medzi všetkými prírodnými časťami, zložkami. Ak by sme dokázali spojiť jednu s druhou prostredníctvom dobrých síl namiesto síl odporu, pocítili by sme naraz seba samých namiesto v tomto svete už v svete vyššom, v Rajskej záhrade.

Stačí, ak sa všetci zhodneme na tom, že chceme prebudiť tieto dobré sily, ktoré sa v nás skrývajú, aby sme mohli budovať dobré vzájomné vzťahy. Každý z nás má totiž v sebe troška tejto sily. A ak sa budeme všetci spoločne chcieť prebudiť smerom k dobru, je to možné.

Presne to musíme urobiť tesne pred nadchádzajúcim rokom 2022. Vyskúšali sme už všetky prostriedky a presvedčili sme sa, že nič nefunguje, okrem jednej veci: poďte, pokúsme sa udržať si dobré vzájomné vzťahy. Pomáhajme si navzájom svojimi myšlienkami, aby sa každý mohol podieľať na takejto vzájomnej účasti, podpore, jednote a láske.

Nenechajme nikoho „vybuchnúť“, nekričme, nevylievajme si svoj hnev na druhých. Potom môžeme skutočne uspieť a rok 2022 bude prelomom v našich vzťahoch v rodinách, medzi národmi, medzi všetkými ľuďmi. A uvidíme tiež, ako sa nám vďaka tomu podarí dosiahnuť rovnováhu v celej prírode. Všetky prírodné sily, ktoré sú teraz akoby vo vzájomnom konflikte, sa zrazu utíšia a celá príroda sa dostane do rovnováhy.

Želám svojim žiakom na celom svete, aby v novom roku načerpali ešte viac kabalistickej múdrosti a zhromaždili okolo seba ešte širšie kruhy podpory, aby sme spoločne mohli zmeniť svet k lepšiemu.

Moje želanie pre celé ľudstvo do tohto nového roka je: Poďme sa milovať, zjednotiť sa, objať sa všetci navzájom, bez akýchkoľvek rozdielov, všade na svete. Takto vyriešime všetky problémy.

Šťastný nový rok!