Sex, láska a ako ich zosúladiť

23. júla 2022, Michael Laitman, Nezaradené

Hľadanie vhodného partnera vás môže privádzať do zúfalstva. Aj keď niekoho nájdeme, eufória rýchlo vyprchá tým, ako sa objavujú konflikty. V dôsledku toho klesá počet sobášov a takmer polovica párov, ktoré sa zosobášia, sa nakoniec rozvedie. V realite, v ktorej sú úlohy mužov a žien nejasné a pohlavie sa mení z rozmaru, je veľmi ťažké vedieť, ako sa vo vzťahu správať. Namiesto dôvery sa vo vzťahoch zvyšuje úzkosť a neistota. To sa týka všetkých aspektov rodinného života, od výchovy detí až po sexuálny život. Aby sme opäť získali dôveru vo svojich vzťahoch, musíme pochopiť podstatu lásky, sexu a prirodzených úloh pohlaví. Potom uvidíme, ako sa odklonením od prirodzeného spôsobu života cítime nemiestne a neisto.
Aby sme pochopili podstatu vecí, musíme sa pozrieť o storočie alebo dve späť. Ešte nedávno ľudia riadili svoj život podľa diktátu matky prírody: Matky zostali so svojimi bábätkami, kojili ich, kým sa nestali deťmi, potom sa k otcom pridali chlapci a dievčatá k matkám. Pozorujúc svojich rodičov, ktorí im boli príkladom, sa deti naučili, ako sa majú ku všetkému v živote správať.
V tom čase boli vzťahy medzi mužmi a ženami prirodzené. S výnimkou vyššej vrstvy, ktorá nemala veľa inej práce, ľudia nevenovali sexu veľkú pozornosť. Muži chceli ženu, ktorá je zdravá, plodná a schopná udržiavať domácnosť, a ženy chceli mužov, ktorí ich dokážu zabezpečiť a starať sa o ich potreby a potreby ich detí. Pohlavie a vzhľad boli pri hľadaní partnera okrajovými faktormi.
V 20. storočí sa sex a sexualita zrazu stali dôležitými. Začali sme rozvíjať módu a okolo sexuality sa vyvinula celá kultúra. Sex sa stal podstatným vo všetkom, otvorene aj skryto. Literatúra, divadlo, filmy, televízia, internet a sociálne médiá využívajú sex na to, aby nalákali ľudí. Dokonca aj autá musia vyzerať „sexy“ alebo atraktívne.
Na druhej strane zvieratá nepotrebujú zoznamky, nemajú Tinder a vôbec sa nezaoberajú sexom. Keď nastane obdobie párenia, riadia sa svojimi inštinktmi, ktoré im napovedajú, ktorý partner je pre nich ten pravý, a pária sa. Nerobia chyby, pretože plynú podľa pravidiel prírody.
V minulom storočí sme úplne opustili prírodné pravidlá a začali sme si vytvárať vlastné predstavy a ideológie o tom, čo je správne a čo nie. V dôsledku toho už nevieme, ako by mali muži a ženy spolu komunikovať. Okrem toho, desaťročia vplyvu Hollywoodu úplne zdeformovali naše vnímanie a sexuálni poradcovia zničili zvyšky zdravého rozumu.
Akonáhle sa prirodzené vzťahy stali zastaranými, objavili sa operácie na navrhovanie a prepracovanie našich orgánov, aby spĺňali neustále sa meniace normy určené vodcami stáda, ktorí sú sami produktmi stratenej spoločnosti. Takto sme sa dostali do spoločnosti, v ktorej je všetko možné a dovolené, ale každý sa cíti prázdny a odlúčený.
Veľká priepasť, ktorú „pokrok“ vyvolal, však zrodila novú éru. Z chladnej prázdnoty osamelosti a depresie si ľudia začínajú uvedomovať, že chcú budovať správne, prirodzené vzťahy, v ktorých veci dávajú zmysel a cítia sa prirodzene.
Takéto prirodzené vzťahy si vyžadujú niečo ako strednú líniu, kde ľudia akceptujú to, kým sú, a spájajú sa nad svojimi odlišnosťami. Už sa nesnažia meniť seba alebo iných, ale usilujú sa spájať nad svojimi odlišnosťami.
Dnes je oveľa ťažšie povzniesť sa nad rozdiely ako v predchádzajúcich storočiach, pretože sme oveľa sebeckejší a narcistickejší ako naši predkovia. Napriek tomu, ak sa nebudeme riadiť svojimi vrtochmi a nebudeme sa snažiť zmeniť jeden druhého, ale zameriame sa na posilnenie našich vzťahov, vybudujeme si oveľa hlbšie a zmysluplnejšie vzťahy, než si naši predkovia dokázali predstaviť. Negatívne skúsenosti z pokusov o zmenu našej povahy nás prinútia oceniť obnovenú jednoduchosť. Potom si budeme vedieť užívať a vážiť zdravé, pevné vzťahy tak, ako to nedokázala žiadna generácia pred nami.