Čo sa môžeme naučiť z vesmíru

7. januára 2023, Michael Laitman, Nezaradené

Kedysi dávno sa vesmír stlačil do jedného bodu a explodoval v takzvanom veľkom tresku. Jeho časti sa rozptýlili do všetkých strán, kým sa nevytvorila rovnováha medzi silami, ktoré na nej pôsobili.
Príroda ako celok neustále smeruje k takejto rovnováhe. V súčasnosti sme v procese rozširovania, ďaleko od centra spojenia. Niektorí vedci tvrdia, že tento proces sa musí skončiť a potom nastane ďalší proces, buď zlúčenie, alebo aspoň návrat k nejakej novej forme rovnováhy. Áno, je to tak!

Môžeme ovplyvniť nebeské telesá, aby sa vrátili do svojho stredu, a zistiť, do akej miery ovplyvňujeme nespočetné galaxie, hviezdy a planéty, aby sa stali jedným celkom.
Ako môžeme ovplyvniť vesmír? Najprv musíme pochopiť, že celý vesmír je jediná túžba. Proces rozptýlenia a spojenia prebieha paralelne s duchovným procesom, ktorý začína od stavu nazývaného „spoločná duša“.

Vtedy sme my ľudia prežívali svoje úplné spojenie ako jedinú túžbu. Táto túžba sa rozpadla na obrovské množstvo častí. V každom z nás je malá časť tejto spoločnej túžby alebo duše. Všetci sme vyšli z tejto spoločnej podstaty a cieľom nášho života je spojiť naše vzdialené, rozbité a rozptýlené túžby s touto jedinou túžbou alebo dušou. Keď spojíme všetky svoje túžby k jedinému konečnému cieľu, potom ich vyššia moc spojí do jedného celku, začneme vidieť, ako sa všetky časti vesmíru spájajú do jednej vzájomne sa doplňujúcej a celistvej jednoty. A keď dosiahneme tento konečný stav, dosiahneme pocit dokonalosti a večnosti.

Pocit večnosti, ktorý dosiahneme na konci nášho vývoja, môžeme zažiť už v nekonečnom priestore vesmíru. Tento jav môžeme pozorovať v astronómii, kde sa určitý priestor vo vesmíre považoval za prázdny, a potom sa s pomocou pokročilejších technológií zistilo, že to, čo sme predtým považovali za prázdny priestor, sa v skutočnosti skladá zo vzdialenejších galaxií. Inými slovami, vesmír nám ukazuje fyzický príklad nekonečna, ktorý je paralelou duchovného stavu večnosti. Keď spojíme naše nespočetné túžby do jedinej, pocítime stav večnosti.