Zmeňme len jednu vec a všetci budeme v poriadku

14. februára 2023, Michael Laitman, Nezaradené

Svet smeruje k dokonalej harmónii. Z nášho pohľadu sa môže zdať, že to tak nie je a že sa od dokonalosti stále viac vzďaľujeme z jediného dôvodu: aby sme pocítili svoju vzdialenosť od dokonalého stavu, aby sme sa všetci chceli spojiť a pokúsili sa k dokonalému stavu priblížiť.

Dokonalosť je stav, v ktorom sa každý cíti dobre, bezpečne, každý naplno využíva svoj potenciál a schopnosti a všetci sa o seba navzájom starajú.

Aby sme dosiahli dokonalosť, musíme najprv odstrániť našu materialistickú súťaživosť, ktorá nás udržiava v neustálom chaose a ktorá spôsobuje aj to, že si navzájom škodíme.

Musíme sa oslobodiť od svojho mamonu a konať pre dobro všetkých na svete. To znamená, že musíme zmeniť svoju motiváciu – jednoducho si osvojiť túžbu konať dobro pre všetkých.

Ak sa súčasný rebríček hodnôt v spoločnosti obráti – od úcty k úspešným jednotlivcom, ktorí sa pýšia svojím bohatstvom, slávou a mocou, k úcte a oceňovaniu ľudí za dobro, ktoré prinášajú spoločnosti, potom sa každý bude snažiť dávať dobro iným, pretože si tým získa rešpekt spoločnosti. Dúfam, že takúto zmenu uskutočníme skôr, než neskoro, pretože by to zmiernilo mnohé utrpenie a zároveň by do sveta prúdila hojnosť dobra.