Svet naozaj ovláda len niekoľko rodín?

12. apríla 2023, Michael Laitman, Nezaradené

Skutočne žijeme v hierarchii moci, kde svet ovláda len niekoľko desiatok rodín a robia si, čo chcú. Zdá sa, akoby mali so svojou mocou neobmedzené možnosti, pretože obmedzujú ľudstvo v získavaní pravdivých informácií, v získavaní určitých liekov, normálnych potravín a lacnejšej energie, ktorú by sme už dávno mohli využívať namiesto ropy. Konajú na základe svojich egoistických cieľov a postavenia.

Sme bezmocní vytvoriť akýkoľvek iný druh systému v našom svete, pokiaľ nedosiahneme taký stupeň spojenia, kde začneme cítiť pozitívne sily prebývajúce v prírode, ktoré sú nám momentálne skryté. Potom opustíme túto mocenskú štruktúru, v ktorej sa nachádzame. Týchto pár rodín nemôže stáť v ceste vplyvu prírody a obmedzovať náš svet v jeho pozitívnej forme rozvoja.

Múdrosť kabaly nazýva týchto ľudí u moci „anjelmi“. Kabalistický význam slova „anjel“ je úplne odlišný od toho, čo si za týmto pojmom väčšina ľudí predstaví. „Anjeli“ znamenajú určité sily, ktoré sú úplne pod kontrolou vyššej sily. Tie sily pôsobia na nás ako tiene našich nedostatkov.

Ak sa pozitívne prepojíme takým spôsobom, ktorý nás prispôsobí pozitívnym silám prírody – silám lásky, dávania a spojenia – neutralizujeme tak negatívne formy kontroly nad nami. Pokiaľ však zostávame oddelení v našich egoistických vsťahoch, pričom každý si ide svojou vlastnou cestou, potom ako keby sme udržiavali moc týchto zopár rodín. Inými slovami, my sami sme zdrojom ich moci a vytvárame podmienky pre ich existenciu.

Preto náš pokrok k harmonickej a pokojnej budúcnosti závisí od našej premeny tak, aby sme sa pozitívne spojili. Keď tak urobíme, pocítime, že sily nad nami pôsobia z absolútnej lásky a starostlivosti – to je postoj, ktorý každému umožní prístup k najmocnejšej, najdokonalejšej a neobmedzenej forme naplnenia.