Založ si blog

Číňania – včera sa rozvádzali, dnes sa sobášia

V Číne bola sledovaná pre túto krajinu prekvapivá štatistika. V čase domácej izolácie došlo kvôli koronavírusu k obrovskému počtu rozvodov. A zrazu sa neočakávane objavila ďalšia štatistika.

Napríklad v meste Wu-Chan, kde to všetko začalo, bola po dlhej a úplnej izolácii zrušená blokáda a ukázalo sa, že ľudia, chcú uzavrieť manželstvo až päťkrát častejšie ako obvykle. Čo sa stalo?

Ľudia vedľa seba chcú mať spoľahlivého partnera, pretože sú presvedčení, že domov je dôležitý, a možno zase bude nutné zostať doma, kto vie kedy a na ako dlho. Chcú mať spoľahlivého partnera, s ktorým by si v takom väzení skutočne mohli predstaviť život, pretože majú pocit, že sa tohto vírusu ešte nezbavili.

Cítim, že je to pre nich veľmi dôležité. Nezáleží na tom, či vírus bude alebo nebude, ani kedy, ale je potrebné byť s človekom, s ktorým im je bezpečne, dobre, príjemne, ľahko, v spoločnosti ktorého je všetko jednoduché, že sa prakticky ani necíti ako vo väzení.

Budú teraz uzavreté manželstvá pevnejšie?

Áno. Tieto manželstvá budú pevnejšie. Pretože človek pocítil, čo znamená byť s tým, s kým bol a koho v tomto stave naozaj potrebuje. Budú to veľmi zaujímavé manželstvá. Nakoľko budú trvalé, neviem. Ale myslím si, že človek, ktorý v takom väzení vydržal mesiac alebo dva so svojou rodinou, alebo dokonca bez rodiny, len s partnerom, už vie, čo potrebuje.

Takže recept na to, aby s najväčšou pravdepodobnosťou nedochádzalo k rozvodom, je predstaviť si, že sa so svojím milovaným dostaneš do takej situácie. Ocitnete sa spolu sami – bude ti s ním dobre.

Je to správny spôsob myslenia?

Samozrejme, je to ako v prírode. Vírus nás núti k tomu, aby sme boli integrálne spojení: ja dávam jej a ona mne. Rovnaké je to aj s mojím partnerom: ja dávam jemu a on mne. A potom ak manželstvo vydrží, sa vírusu nebojím, nedesí ma.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702493x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie