Založ si blog

Nielen epidémia

Svet sa dostal do takého zložitého stavu, že bude nútený pristúpiť na zjednotenie bez ohľadu na to, či si to želá alebo nie. Je nám to nanútené zhora, a ak sa nechceme zjednotiť, zjednotenie sa aj napriek tomu začne uskutočňovať. My sa však budeme cítiť v rozpore s ním a privoláme na seba veľké utrpenie a nešťastie.

Je to ako vzťah rodičov k deťom: ak sú deti priateľské a poslušné, rodičia sú k nim láskaví. Ak sa však správajú zle, rodičia ich musia potrestať, aby ich napravili, a deti to pociťujú ako krivdu a zlo.

V súčasnosti sa nachádzame v zvláštnej situácii: prvýkrát v histórii prechádza ľudská spoločnosť všeobecnou transformáciou. Epidémia koronavírusu je rozsahom neporovnateľná dokonca aj s druhou svetovou vojnou a šíri sa po celom svete. Okrem epidémií prichádzajú aj iné pohromy: klimatické katastrofy a iné extrémne udalosti, ktoré nás nútia, aby sme sa viac spojili a čelili ranám prírody, t. j. Stvoriteľa.

Nie je to len epidémia, ale začiatok novej éry, ktorá nás bude čoraz viac „vyvažovať“, aby nás priviedla do správneho stavu, pocitu spojenia a vzájomnej závislosti. Už teraz môžeme pozorovať, ako sa situácia za posledný rok zmenila: turisti už necestujú po celom svete. Každý sa skrýva vo svojom kúte.

Hoci stále dúfame, že sa vrátime ku starému spôsobu života, ten už taký nebude. Nebudeme potrebovať toľko lietadiel a lodí a vo svete sa toho veľa zmení. Problémy nezmiznú, kým nebudeme mať správne spojenie. Keď bude spojenie správne a povedie k jednote a zlúčeniu, nie k obohacovaniu sa na úkor iného, potom bude systém fungovať. Inak nie. Tak nás tomu naučí vyššia sila.

Stvoriteľ zastaví všetky naše egoistické aktivity, kým sa na príklade spoločného systému na celom svete postupne nenaučíme, ako správne pracovať s naším sebectvom. Už nám viac nedovolí správať sa zle.

V posledných sto rokoch nám Stvoriteľ umožnil vybudovať globálne, medzinárodné systémy na celom svete na materiálnej úrovni: internet, priemyselná spolupráca, cestovný ruch, medzinárodná komunikácia. A teraz sa musíme naučiť, ako máme s týmito systémami správne pracovať: pre blaho nás všetkých a pre lásku ku Stvoriteľovi.

Forma správneho spojenia spočíva v tom, že sa každý snaží postarať o toho druhého, ako sú spojení muž a žena, plus a mínus. Musím teda zistiť, čo chýba druhému, ako mu môžem pomôcť. A rovnaké potreby skúma aj on u mňa.

Je to v rozpore s naším sebectvom, pretože inak uzatvárame spojenectvo, aby sme na sebe zarobili. Vývoj však dospel do bodu, keď tento prístup už nefunguje. Sebecké aliancie už nie sú také výhodné ako kedysi.

A preto sa tieto systémy pokazia a zastavia, kým nepochopíme, v akej podobe by mali fungovať. Doteraz sme sa rozvíjali sebecky, ale teraz je čas napraviť to, čo sme spôsobili. A to všetko sa stane v nasledujúcich rokoch.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 701819x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie