Založ si blog

O tom ako MIT predpovedá kolaps spoločnosti v roku 2040

Civilizácia, ktorú by sme sa mali snažiť vytvoriť, je taká, ktorá by mohla predpovedanému kolapsu predísť a ktorá je postavená na univerzálnej láske, vzájomnom prepojení a vzájomnej pomoci. Avšak dosiahnutie takého stavu v ľudskej spoločnosti vyžaduje uvedomenie si nedostatkov našej súčasnej civilizácie, že o našich vzájomných vzťahoch zmýšľame egoistickým a rozdeľujúcim spôsobom, namiesto toho, aby ich povýšili na pozitívne spojenie nad naším egom. Naša úloha je odhaliť tieto nedostatky v našom súčasnom spôsobe života.

Nedostatky našich egoistických postojov v čoraz viac vzájomne závislom svete musíme rozpoznať buď pozitívnym alebo negatívnym spôsobom: buď prostredníctvom úderov utrpenia, ktoré nás skôr či neskôr privedú k pozitívnemu stavu, alebo odhalením cesty, ktorá nám umožní napredovať k lepšiemu svetu bez toho, aby sme museli zažívať údery.

Pre budúcnosť, v ktorej láska a dobro zvíťazia nad zlom, je potrebný seba-rozvoj a náprava. Vo svete naplnenom láskyplnými vzťahmi a vzájomnou starostlivosťou sa ľudia vzdajú zbytočnej práce, budú sa tešiť z voľnočasových aktivít a starať sa o svoje rodiny.

Vzhľadom na súčasný stav konkurenčného, materialistického a individualistického spôsobu života ľudstva je pravdepodobné, že sa budeme musieť aj naďalej rozvíjať prostredníctvom utrpenia. V súčasnosti toto ľudstvo nedokáže rozpoznať alebo pochopiť. Každý človek si potrebuje najprv priznať neodstatky vo svojej vrodenej egoistickej povahe a potom môžeme začať proces nápravy, v ktorom sa každý z nás zameria na vlastnú premenu, a nie na snahu napravovať iných.

V najlepšom prípade dúfame, že sa vyhneme významnejším úderom, ale celkový trend naznačuje niečo iné. Naša súčasná cesta uprednostňuje individuálny úspech na úkor iných, čo vedie k vykorisťovaniu, manipulácii a zneužívaniu všetkého druhu. Táto trajektória nás má prinútiť uvedomiť si, že sme nepriateľmi jeden druhého a rovnako, že sme nepriateľmi aj sami sebe. Skutočný nepriateľ nie je vonkajší, ale nachádza sa vo vnútri. Je veľmi dôležité priviezť ľudí k tomuto poznaniu čo najskôr.

Pre budúcnosť, v ktorej láska a dobro zvíťazia nad zlom, je potrebný seba-rozvoj a náprava. Vo svete naplnenom láskyplnými vzťahmi a vzájomnou starostlivosťou sa ľudia vzdajú zbytočnej práce, budú sa tešiť z voľnočasových aktivít a starať sa o svoje rodiny. Budú nachádzať radosť v jednoduchých činnostiach, ako sú prechádzky v parku, počúvanie spevu vtákov a pozitívny vzťah k druhým, schopnosť zastaviť sa, pozdraviť a dlho sa príjemne rozprávať s kýmkoľvek. Táto vízia, hoci ju niektorí môžu považovať za ideálnu, môže byť považovaná aj za naivnú. V skutočnosti chápeme svoj život ako súčasť boja o zdroje, územie a podobne. Ak však prijmeme smerovanie k civilizácii, ktorá sa riadi princípmi lásky a vzájomnej ohľaduplnosti, potom nájdeme množstvo ťažkostí v tom, že sa snažíme spoločne vytvoriť a dosiahnuť harmonický výsledok.

V civilizácii, ktorej hlavnými princípmi sú láska a pozitívne spojenie, bude najväčším problémom to, ako prejavovať čoraz viac lásky k druhým. To bude skutočne náročné. Popri radosti a láske môžeme očakávať nespočetné drámy. Drámy sú neoddeliteľnou súčasťou života. V konečnom dôsledku sa budeme usilovať o vzájomnú lásku a pozitívne spojenie ako o náš hlavný cieľ. Budeme cítiť, že sa k takémuto cieľu približujeme tým viac, čím viac si budeme vážiť druhých pred sebou samými. Napriek výzvam budeme zažívať, ako sa pred nami čoraz viac rozširuje život v harmónii, pokoji a šťastí.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704493x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie