Založ si blog

Aké sú vaše novoročné priania šťastia pre rok 2024?

Prajem si, aby sa ľudstvo priblížilo k pochopeniu hlavnej príčiny toho, prečo sa nachádza v tak hlbokom zmätku a aby hľadalo cestu von. Čím viac sa budeme cítiť zodpovední za to, čo sa stane v tomto roku a čím skôr si uvedomíme ako sa nás to dotýka, tým bližšie sa dostaneme k mieru a harmónii vo svete.

Čo je teda hlavnou príčinou našich problémov? Je to naša egoistická ľudská povaha, ktorá sa dnes natoľko rozmohla, že neviazané a obsesívne túžby po vlastnom prospechu na úkor iných a na úkor prírody spôsobujú spúšť v celom svete.

Preto dúfam, že múdrosť obsiahnutá v spojení a spájaní sa medzi nami, sa dostane k čoraz väčšiemu počtu ľudí, aby ľudstvo pocítilo, že úpravou našich postojov k sebe navzájom – uprednostnením pozitívneho spojenia a prospechu druhých pred našimi rozdeľujúcimi pohnútkami, ktoré vznikajú z našej snahy získať prospech pre seba na úkor iných – nájdeme cestu z našej deštruktívnej povahy.

Každý človek, ktorý rozvinie svoju myseľ a srdce, aby prijal pozitívne, láskavé a starostlivé spájanie sa s druhými pred bahnom chamtivosti, túžby po moci a bezohľadnom pachtení sa po uznaní druhých, sa môže stať zdrojom svetla a požehnania vo svete.

Čím viac sa bude toto zjednocujúce vedomie šíriť nad stále rastúcimi rozdeľujúcimi pohnútkami, objavujúcimi sa z momentu na moment, tým viac budeme v rovnováhe s prírodnými zákonmi vzájomného prepojenia a vzájomnej závislosti. Toto zosúladenie sa s prírodou potom poslúži na to, aby sme do svojich vzťahov pritiahli pozitívne sily spojenia bdejúce v prírode. Takto môžeme dosiahnuť významný prelom na ceste do sveta bez vojen a škodlivých vplyvov.

Bolo by od nás múdre učiť sa od tých, ktorí na sebe aplikovali múdrosť spojenia, pestovať pozitívne ľudské vzťahy nad našou egoistickou

povahou a smerovať k nášmu jednotnejšiemu stavu, v ktorom sme v harmónii medzi sebou a s prírodou.

Prajem teda každému ten najšťastnejší nový rok, aký môže zažiť, aby sme sa navzájom spájali so stále kvitnúcou víziou tých najdokonalejších druhov vzťahov, ktorým môžeme dať vzniknúť, a aby sme tak do svojich životov pritiahli stavy jednoty tkvejúce v prírode a v našich životoch.

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 375
Celková čítanosť: 705168x
Priemerná čítanosť článkov: 1880x

Autor blogu

Kategórie