Založ si blog

Tajomstvá čiernej diery

Existencia čiernych dier sa potvrdila. Čas v nich stojí, nefungujú tam fyzikálne zákony a gravitácia je taká veľká, že nenávratne absorbuje všetko vrátane svetla.

Nefunguje tam fyzika nášho sveta. To znamená, že si môžeme len na základe toho, čo máme, predstaviť, že je tam všetko iné.

Akým spôsobom je to iné? Môžeme žiť ešte stovky rokov, a aj tak to nerozlúštime, pretože my stojíme za rádioteleskopmi, ktoré nám obraz tejto čiernej diery zaobstarali.

Tento jav skúmame našimi egoistickými mozgami, ktoré nie sú kvantové, ale iba mechanické.

Preto z toho nič nezískame. Aby sme mohli pristúpiť k naozajstnému výskumu iného sveta – toho, ktorý je vnútri čiernej diery, kde je úplne iná fyzika – museli by sme byť inými my sami.

Zachytili sme iba náš vesmír po okraj prechodu do iného priestoru. To je hranica nášho porozumenia. Nazývame ju tiež – „hranica“. Hranica času, hranica priestoru. Nič takého tam však nie je.

Nevieme, čo je v týchto čiernych dierach. Nevieme nič. Isté je len jedno – podľa nás sa tam všetko stráca. Zaujímavé by bolo pozrieť sa, ako by sme odtiaľ vypadli my, keby sme sa z toho čierneho oka pozreli na tento svet.

Naozaj zaujímavé! Pozrieť sa na zákony nášho sveta z hľadiska iných zákonitostí. Vyzerali by sme veľmi primitívne ako tí, ktorí sú pod rýchlosťou svetla. Je to ten najprimitívnejší stav, ktorý môže v prírode existovať – nižší než rýchlosť svetla. To znamená, že som úplne v moci mechanického svetla. Som ním potlačený, riadený, takže nie som nič! Neexistujem! Pretože necítim moje „Ja“.

Čo spôsobí pochopenie človeka, že keď sa zmení on, zmení sa aj svet?

To, že sa náš svet stane čiernou dierou, v ktorej všetko zmizne.

Kedy k tomu ľudstvo dospeje?

K tomu dospejeme uvedomením si zla. A postupne k tomu prichádzame. Preto cítime evolúciu.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698133x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie