Založ si blog

Ženy vo vláde

Môže byť ľudská spoločnosť v rovnováhe a harmónii, pokiaľ je pri moci tak málo žien, a feministické hodnoty sú minimalizované vo všetkých oblastiach?

Pomer mužov a žien v riadení ľudskej spoločnosti nemusí byť rovnaký. To si len myslíme, pretože to podľa nášho názoru vyzerá ako pravda a spravodlivosť. V skutočnosti tomu tak ale nie je. Vyťahujeme ženy z ich prirodzeného kruhu: z rodiny od výchovy detí, z domácnosti, z vytvárania domova a rodinného zázemia. Vedie to k rozpadu rodín, rozvodom a ku všetkým negatívnym javom, ktoré sú dnes v modernej spoločnosti také bežné. V dôsledku všetkých týchto javov trpia hlavne ženy a cítia sa nešťastnými.

Táto fikcia, že muž a žena si môžu byť rovní podľa našich nelogických meradiel, bez toho aby sme zobrali do úvahy ich pohlavie a prirodzené umiestnenie každého vo svojej vymedzenej činnosti – to je dôvod, prečo je náš svet v rozpore s prírodnými zákonmi a tak nevyvážený, je klamstvo.

Hranice medzi pohlaviami musia byť zachované a musíme vždy brať do úvahy povahu každého pohlavia. Musíme pochopiť a brať na vedomie zvláštnosť ženskej psychológie, úlohu žien spojenú s rodením a výchovou novej generácie.

A to, čo dnes vidíme, je len výsledkom našej túžby vytiahnuť sa, vytrhnúť ženu z jej prirodzeného prostredia, z rodiny a domova a viesť ju k riadeniu ľudskej spoločnosti, k účasti proti jej prirodzenej túžbe podieľať sa na fungovaní rôznych sociálnych systémov. To rozhodne nie je jej miesto.

Rovnosť je v tom, že musíme každému pohlaviu prikladať rovnakú dôležitosť a poskytnúť mu rovnaké príležitosti, ale nie ich úplne vyrovnať, akoby sa nelíšili.

Čo znamená, že Boh oddelil Svetlo od Tmy?

14.06.2024

„Na počiatku stvoril Boh nebo a zem. A Boh rozdelil svetlo od tmy.“ To znamená, že keď sa v našom svete objavilo svetlo, bolo jasné, že celý vesmír sa skladá z dvoch protikladných stavov: svetla a tmy, dňa a noci. Svetlo a tma sa v nás odhaľujú vo vzťahu s naším spojením s Bohom, ktorého v múdrosti kabaly zvyčajne pomenúvame ako „Stvoriteľa“. On predstavuje [...]

Ak nás Boh naozaj miluje, prečo necháva ľudí trpieť, obzvlášť tých nevinných?

12.06.2024

Pani Oľga mi napísala takúto otázku na moju facebookovú stránku: „Vážený pán doktor Laitman, počúvam Vás už dlhú dobu a zvyčajne s Vami súhlasím, ale je tu jedna vec, s ktorou súhlasiť nemôžem, a to, keď hovoríte, že Stvoriteľ je dobrý. Nie je to pravda. On nie je dobrý. Pozrite sa okolo seba! Aj keby som si opakovala „Stvoriteľ je dobrý, Stvoriteľ je dobrý“ [...]

Aký je rozdiel medzi ohováraním a kritikou?

10.06.2024

Ohováranie je nedostatok správneho odôvodnenia niečoho, čo bolo povedané. V takom prípade je potrebné vec preveriť tým, že ju vznesiete na verejný súd. To je všeobecne rozdiel medzi ohováraním a kritikou. Je veľmi ťažké overiť, s akým úmyslom niekto hovorí o inej osobe. Sami si to nemôžeme overiť. Preto by sme mali byť veľmi opatrní, dokonca sa báť otvoriť ústa o [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 394
Celková čítanosť: 732415x
Priemerná čítanosť článkov: 1859x

Autor blogu

Kategórie