Založ si blog

Koronavírus neuznáva žiadne hranice  

Pandémia koronavírusu sa týka každého človeka na svete bez ohľadu na to, odkiaľ je: z Talianska, Slovenska, Česka, Izraela. Celý svet sa bojí. Vírus sa šíri, neuznáva žiadne hranice a jeho koniec nie je na dohľad. Odborníci predpovedajú, že sa pandémia pretiahne na dobu jedného roka, pokiaľ sa neobjavia nejaké možnosti, ako s pandémiou bojovať.

Koronavírus razantne zmenil vzťah medzi ľuďmi v spoločnosti a vystavil nás vážnym otázkam. Čo je treba spraviť, aby sme sa vrátili k normálnemu životu, čo od nás príroda vyžaduje a prečo nám prináša podobné prekvapenia? Aké je riešenie všetkých problémov, s ktorými sa stretávame v živote?

Na jednej strane nám tieto problémy ukazujú, nakoľko sme spolu spojení a ako sme na sebe navzájom závislí. Avšak na druhej strane naše spojenie nie je dobré a musíme sa naučiť, ako to zmeniť. Koronavírus len začal odhaľovať závažnosť nášho stavu. Doteraz ešte nie je situácia beznádejná. Uvidíme, čo prinesie zatvorenie hraníc v Severnej a Južnej Amerike, rovnako ako v európskych krajinách. Ľudstvo sa opäť vráti k uzatvoreniu hraníc.

A pritom jediným východiskom je dôkladne zistiť, ako by malo vypadať správne spojenie medzi nami a ako vybudovať natoľko dobré vzťahy, aby sa žiadny vírus nepresadil. Vírus je známkou toho, že naše vzájomné spojenie je nesprávne, zlé.

Koronavírus je spoločným problémom nás všetkých, a preto vyžaduje správne zjednotenie celého ľudstva podľa zákona vzájomnej záruky. Tým sa mení stav, kedy si každý uvedomuje, že je zodpovedný za všetkých, a tak sa aj chová. Prečo si stále privolávame nové nešťastia? Prečo nás príroda vždy bičuje, každého jednotlivo a všetkých spoločne?

Prečo sú tieto nešťastia každým rokom silnejšie a rozširujú sa tak, že už zachvacujú celé ľudstvo? Príroda sa nás snaží priviesť k poznaniu, že nutne potrebujeme vzájomnú záruku, aby sme sa stali akoby jedným človekom, jedným systémom.

Každý človek na svete musí pochopiť: koronavírus – to nie je náhoda, ale jedná sa o súčasť procesu, ktorým prírodné sily riadia ľudskú spoločnosť a snažia sa nás zjednotiť do jedného systému.

V tomto jednom systéme existujú zákony, ktoré nás príroda zaväzuje splniť. Pokiaľ nie dobrovoľne, tak násilím. A koronavírus je jedným z útokov zaslaných ľudstvu, aby s ním zatriasol a prinútil ho premýšľať o tom, ako správne žiť.

V ideálnom prípade by sme ako ľudstvo mali fungovať ako jeden človek s jedným srdcom v jednom systéme. Neexistuje žiadna iná cesta, musíme sa k tomu dopracovať.

Pandémia koronavírusu je prvá z radov úderov, ktoré sa budú objavovať. Pokiaľ sa totiž k sebe chováme zle, vytvárame tým miesto pre vírus. Vírus sa vyskytuje tam, kde nie je dostatočná vzájomná záruka, ktorú sme mali vytvoriť.

Cieľom je priviesť človeka k dobrému spojeniu a lásky k blížnemu ako k sebe samému. A pokiaľ sa tak nestane, začnú sa objavovať rôzne problémy, ktoré v skutočnosti slúžia ako liek, ktorý nás tlačí k zjednoteniu.

Pozeráme sa na seba a neprajeme nič dobré druhému. Vírus sa tak prenáša z človeka na človeka – materializuje sa vo forme vírusov.

Ľudia sú si navzájom stále viac závislí v priemysle, v obchode, vo všetkom ostatnom, ale zároveň s tým nezlepšujú medziľudské vzťahy. Tie sú v rozpore s narastajúcimi väzbami medzi nami. Predsa sa spájam s každým človekom na Zemi, ale robím to z vlastného záujmu. A je samozrejmé, že pokiaľ sú tieto spojenia už celkom neznesiteľné, príroda udrie a zlomí ich.

Predstavte si, svet sa celkom odstrihne od Číny, Japonska, Južnej Kórei – ako to zasiahne výrobu! Stačí zastaviť vývoz nejakého malého elektronického prvku a polovica sveta sa zastaví. A to všetko preto, že sa neorganizujeme správne na ľudskej úrovni, nedodržiavame zákon vzájomnej záruky. Posledné kvapky sú z ľudí vytláčané len preto, aby elita zarobila ešte niekoľko miliárd.

Vírus vo svete už viedol k hromadnému prepúšťaniu. Nezdá sa, že by táto vlna ustúpila, a to iste prebudí celé ľudstvo. A tak cítime, že sme dosiahli červenú líniu, kedy nám príroda nedovolí aby sme ďalej existovali týmto spôsobom.

Prvý krát v dejinách ľudstva si uvedomujeme, že sa jedná o úder zhora. Egyptský mudrci o jednom z úderov faraónovi povedali, že to bol boží prst. Každý z nás pocíti, že sa jedná o vyšší trest, ktorý nás opravuje zhora.

Sme spojení do jedného systému a pokiaľ o niekom premýšľam zle, rozširujem vírus do celého systému. Je to negatívny signál, ktorým ničím vzájomnú záruku. Aj keď je to len myšlienka, ale my všetci sme prepojení myšlienkami a činmi.

Či sa nám to páči alebo nie, sme uzatvorení vnútri jednej spoločnej sféry. A preto na tom nezáleží, ak rozprávam, píšem, rozmýšľam alebo pracujem rukami. Účinok myšlienok je ešte väčší, pretože sa hovorí, že „všetko je tvorené myšlienkou“.  A potom sa myšlienka zhmotní aj vo fyzickom dianí.

Medzi nami sú neviditeľné vlákna, nachádzame sa v poli vzájomných spojení. A najvyššiu úroveň spojenia predstavuje myšlienka, ktorá sa neskôr transformuje na jednoduchšiu úroveň. Ale my môžeme všetko opraviť už v myšlienke. Vzájomná záruka – to je správny vzájomný vzťah medzi nami na úrovni myslenia. A pokiaľ ju máme, nebude za potreby nič viac, žiadne hmotné lieky.

 

 

 

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Väzeň / Väzni / ZVJS /

V slovenských väzniciach zaznamenali historicky najvyšší počet cudzincov

01.05.2024 12:56

Celkový počet väznených osôb sa, naopak, znížil.

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 375
Celková čítanosť: 706344x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie