Založ si blog

Prečo chcete takto žiť?

Ľudstvo je v úplnej panike kvôli koronavírusu, ktorý nás núti zastaviť všetku výrobu, celý obchod, ochromuje a blokuje všetky štáty.

Ale obyčajný človek najskôr premýšľa o svojej rodine, o deťoch, o tom, čím ich zajtra nakŕmi. Najviac zo všetkého ho zaujíma, ako prežiť. A to je dôvod, prečo svet súhlasí s dnešným zmrazením, akoby hovoril: „Teraz sa postaráme o život a potom obnovíme priemysel a výrobu.“

Na kom však vlastne závisí môj osud? Ako ho ovplyvniť, ako si zaistiť dobrú budúcnosť? Keby sme poznali odpovede na tieto otázky, je možné, že by sme sa zrejme trochu upokojili?

Táto otázka vyvstáva v každom, pretože sme predovšetkým zvieratá. V prírode existujú iba tri úrovne: neživá, rastlinná a živočíšna. A ľudský druh sa tiež radí k živočíšnej úrovni, len je rozvinutejší. Preto rovnako ako zvieratá predovšetkým potrebujeme jedlo, ktoré je pre život základné.

Ale v situácii s koronavírusom nás príroda očividne chce poučiť a kladie nám otázku z druhého konca: „Pre čo chcete žiť? Len z inštinktu sebazáchovy ako všetky zvieratá? Ale to nestačí! “

Zvieratá takto žiť môžu a nemusia sa starať o nič iného, ​​ale my ľudia by sme sa mali začať pýtať, kvôli čomu žijeme. A to je už problém.

A preto prichádza koronavírus ako horký liek a pýta sa nás: „Prečo žijete? Neponáhľajte sa s odpoveďou, premýšľajte o tom. A ja vám pomôžem: zruším všetky umelé činnosti, ktoré ste si vymysleli, a to je 90% z vašej celkovej činnosti. 90% ste produkovali, predávali a vyhadzovali zdroje planéty. Pracovali ste jeden na druhého, aby ste neustále predávali a nakupovali, predávali a nakupovali – a nakoniec to vyhodili.“

Celá krajina sa stala skládkou odpadkov. Vytvorili sme systém, ktorý produkuje veci na vyhodenie, aby sme mali čo robiť. Bez tohto vyťaženia nemôžeme existovať. Zrazu ale prišiel koronavírus a zastavuje nás, takže sa už ďalej nemôžeme naháňať, predávať a nakupovať.

Akoby sa pýtal: „A čo budete robiť teraz?“ Premýšľajte o tom, prečo ste robili toto všetko, a uvidíte, že v tom nebolo nič užitočného. Už je načase, aby ste premýšľali o inom živote, o jeho zmysle, o tom, pre čo žijete.

Nemôžete budovať systém, ktorý funguje ako bežiaci pás, kde každý vyrába – vyrába – vyrába a posledný to zahodí, aby systém začal znovu vyrábať a nakoniec sa to rovnako vyhodilo. Takúto prácu nikto nepotrebuje. Základnou otázkou je, kvôli čomu človek žije? Kým na ňu neodpoviete, seďte doma a premýšľajte.

Pozrite sa, ako sa príroda s láskou stará ako matka alebo otec, rovnako ako si želá milujúci rodič, aby dieťa premýšľalo o živote, aby sa učilo. A ak teraz sedíš a staráš sa len o to, čo budeš zajtra jesť, potom začni premýšľať globálnejšie. Veď teraz nie si sám, kto takto sedí a nevie, čo má robiť, a to je presne to, čo ľudstvo potrebuje.

Preto sa tohto vírusu nebojím. Máme nádej! Ak dokážeme odpovedať, kvôli čomu žijeme, budeme existovať aj naďalej. Ak na túto otázku nájsť odpoveď nedokážeme, nie je dôvod pokračovať s existenciou.

Veď sa musím naďalej rozvíjať ako človek. Otázka o zmysle života je špecifickou výsadou človeka. A ak žijem bez tejto otázky, len kvôli existencii, moje otázky sú len živočíšne.

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 372
Celková čítanosť: 701486x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie