Založ si blog

Ako môžem zvládnuť Svoju závislosť na hazarde?

Atraktívnosť hazardných hier pramení z pocitu nedostatočného spojenia s osudom.

Čo je to nedostatočné spojenie s osudom? Je to absencia harmonického spojenia medzi človekom a prírodou alebo absencia cesty, ktorá k tomuto cieľu vedie.

Základom všetkých našich túžob je túžba spojiť sa so zdrojom nášho života, so silou lásky, odovzdania a spojenia, silou, ktorá nás stvorila a udržuje, a ktorá nás môže naplniť dokonalým spôsobom.
Sme na vývojovej ceste k objaveniu tej sily, ale nie všetci si uvedomujeme ten cieľ alebo proces, ktorým smerujeme k jeho dosiahnutiu.

A preto si prajeme poznať svoj osud, proces v ktorom sa nachádzame, čo je zakorenené v prírode a plán, na základe ktorého príroda funguje.

V súlade s tým sa pri hazarde cítime ako vedci v laboratóriu. Vyjadrujeme ním svoju túžbu objaviť vzorec, na základe ktorého funguje príroda a ľudstvo.

Chápem hráčov a cítim s nimi, hoci sám nie som hazardný hráč a nikdy ma hazard nelákal. Ale moju manželku, hoc váženú dámu, hranie rôznych, na hazarde založených, hier priťahuje. Vychádza to z hľadania sily osudu, ktorá na nás pôsobí. Ak dovolíme ľuďom, aby sa s touto silou stretli, potom ju budú vnímať a pocítia ju.

Mohlo by sa zdať, že hráč posadnutý hazardom chce len rýchlo zarobiť, ale tu nejde o peniaze. S radosťou môže peniaze prehrať alebo vyhrať, takže o to nejde. Závislý hráč hľadá vnútorné spojenie s Vyššou mocou, ktorá na nás pôsobí v každom okamihu. Je tu duchovný aspekt, ktorý je prítomný vo všetkých hrách.

Aký je duchovný aspekt hier? Hry sú aktivity, v ktorých hráči stúpajú z jednej úrovne na druhú. Pri hraní hier dopredu nepoznáme ich výsledok. Tak je to aj v živote. V tomto zmysle by sme mohli povedať, že vedec, ktorý vykonáva experimenty alebo niečo skúma, je istým druhom hazardného hráča.

A podobne sa správame v mnohých oblastiach nášho života. Ak chceme postupovať na bezpečnom základe, musíme sa odpútať od predstavy osudu a vstúpiť do hazardu s vlastným životom.

Pokiaľ ide o prekonanie deštruktívnej závislosti na hazarde, je písané, že Tóra uzdravuje každého. Každému, kto je závislý na hazarde, odporúčam otvoriť a čítať kabalistické knihy. Metódy Kabaly nás prevedú cez proces hazardnej hry, t. j. cez riziká, pokusy a hľadanie, aby sme mohli odhaliť a pocítiť iskru, ktorá v nás existuje. Necháva nás takmer neustále na hrane, vo vedomí, že túto iskru môžeme kedykoľvek buď stratiť, alebo naopak, zvýšiť jej intenzitu. Uplatňovaním metód Kabaly získavame pocit veľkého zadosťučinenia popri nadobúdaní vedomostí, múdrosti a uvedomení o našich životoch. Pravidelne sa zapájame do hry, aby sme postúpili na rozsiahlejšie a vyššie úrovne vnímania reality.

 

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 377
Celková čítanosť: 708386x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie