Založ si blog

Ako môžem zvládnuť Svoju závislosť na hazarde?

Atraktívnosť hazardných hier pramení z pocitu nedostatočného spojenia s osudom.

Čo je to nedostatočné spojenie s osudom? Je to absencia harmonického spojenia medzi človekom a prírodou alebo absencia cesty, ktorá k tomuto cieľu vedie.

Základom všetkých našich túžob je túžba spojiť sa so zdrojom nášho života, so silou lásky, odovzdania a spojenia, silou, ktorá nás stvorila a udržuje, a ktorá nás môže naplniť dokonalým spôsobom.
Sme na vývojovej ceste k objaveniu tej sily, ale nie všetci si uvedomujeme ten cieľ alebo proces, ktorým smerujeme k jeho dosiahnutiu.

A preto si prajeme poznať svoj osud, proces v ktorom sa nachádzame, čo je zakorenené v prírode a plán, na základe ktorého príroda funguje.

V súlade s tým sa pri hazarde cítime ako vedci v laboratóriu. Vyjadrujeme ním svoju túžbu objaviť vzorec, na základe ktorého funguje príroda a ľudstvo.

Chápem hráčov a cítim s nimi, hoci sám nie som hazardný hráč a nikdy ma hazard nelákal. Ale moju manželku, hoc váženú dámu, hranie rôznych, na hazarde založených, hier priťahuje. Vychádza to z hľadania sily osudu, ktorá na nás pôsobí. Ak dovolíme ľuďom, aby sa s touto silou stretli, potom ju budú vnímať a pocítia ju.

Mohlo by sa zdať, že hráč posadnutý hazardom chce len rýchlo zarobiť, ale tu nejde o peniaze. S radosťou môže peniaze prehrať alebo vyhrať, takže o to nejde. Závislý hráč hľadá vnútorné spojenie s Vyššou mocou, ktorá na nás pôsobí v každom okamihu. Je tu duchovný aspekt, ktorý je prítomný vo všetkých hrách.

Aký je duchovný aspekt hier? Hry sú aktivity, v ktorých hráči stúpajú z jednej úrovne na druhú. Pri hraní hier dopredu nepoznáme ich výsledok. Tak je to aj v živote. V tomto zmysle by sme mohli povedať, že vedec, ktorý vykonáva experimenty alebo niečo skúma, je istým druhom hazardného hráča.

A podobne sa správame v mnohých oblastiach nášho života. Ak chceme postupovať na bezpečnom základe, musíme sa odpútať od predstavy osudu a vstúpiť do hazardu s vlastným životom.

Pokiaľ ide o prekonanie deštruktívnej závislosti na hazarde, je písané, že Tóra uzdravuje každého. Každému, kto je závislý na hazarde, odporúčam otvoriť a čítať kabalistické knihy. Metódy Kabaly nás prevedú cez proces hazardnej hry, t. j. cez riziká, pokusy a hľadanie, aby sme mohli odhaliť a pocítiť iskru, ktorá v nás existuje. Necháva nás takmer neustále na hrane, vo vedomí, že túto iskru môžeme kedykoľvek buď stratiť, alebo naopak, zvýšiť jej intenzitu. Uplatňovaním metód Kabaly získavame pocit veľkého zadosťučinenia popri nadobúdaní vedomostí, múdrosti a uvedomení o našich životoch. Pravidelne sa zapájame do hry, aby sme postúpili na rozsiahlejšie a vyššie úrovne vnímania reality.

 

Čo ak niekto dokáže čítať vaše myšlienky?

26.07.2024

Keď som žil v blízkosti svojho učiteľa, veľkého kabalistu Barucha Šaloma HaLeviho Ašlaga (RaBaŠ), mal som pocit, že mi dokáže čítať myšlienky. Pýtali sa ma, či ma to desí alebo či mi to vadí, ale nič podobné som necítil. Je pravda, že to bolo tak trochu ako byť v blízkosti röntgenového prístroja. Ale čo na tom? Kabalisti získavajú také zvláštne schopnosti, [...]

Prečo nedokážeme vyriešiť problém nerovnosti?

24.07.2024

Podľa kabalistu Jehudu Ašlaga (Baal HaSulam) je riešením nerovnosti dosiahnutie stavu, keď každý z nás dáva toľko, koľko môže a dostáva toľko, koľko potrebuje. Ako možno dosiahnuť tento stav? Podľa Baal HaSulamových slov je to možné „príchodom spasiteľa“. „Každý dáva toľko, koľko môže a potom si berie len toľko, koľko potrebuje. […] To sa môže stať [...]

Dávidove žalmy sa stali na začiatku roku 2024 jedným z piatich najvyhľadávanejších výrazov

22.07.2024

Slovo „Tehilim“, označujúce Dávidove žalmy, sa umiestnilo medzi piatimi najvyhľadávanejšími výrazmi na internete. Keď ľudia prežívajú úzkostné stavy a cítia sa všeobecne zle, skutočne sa často obracajú k Dávidovým žalmom. Práve preto ich napísal. Obsahujú totiž taký jazyk a formu, s pomocou ktorých sa môžeme obracať k Stvoriteľovi. Je dôležité rozpoznať, [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 763870x
Priemerná čítanosť článkov: 1823x

Autor blogu

Kategórie