Založ si blog

Liek na chudnutie

Americkí vedci vyvinuli liek, ktorý umožňuje ľuďom jesť bez obmedzení a pritom zostať štíhlymi. Liek zrýchli metabolizmus tela tak, aby rýchlo odbúravalo cukor a tuk. To znamená, že už nebudeme musieť obmedzovať jedlo a nútiť sa do cvičenia, aby sme si udržali štíhlu postavu.

Prečo vlastne potrebujeme takýto liek? Len preto, aby sme si užili chvíľkové potešenie z prejedania sa?

Keď si uvedomíme, že zmyslom nášho života nie je len oddávať sa prchavým pôžitkom, ale stať sa človekom v plnom slova zmysle, t. j. povzniesť sa na vyššiu úroveň spojenia vo vzťahoch vzájomného záujmu, dávania, podpory a povzbudzovania, potom sa s touto úlohou stotožníme a prestaneme pociťovať potrebu oddávať sa nadmernému prejedaniu a iným prchavým pôžitkom.

Navyše, ak sa naučíme poskytovať starostlivosť druhým a tiež správnym spôsobom, a zároveň prijímať ju od druhých, získame oveľa väčšie, nikdy nekončiace a napĺňajúce potešenie.

Ak chceme ochutnať a vychutnať túto neobmedzenú a nádherné potešenie, ktoré pramení zo spojenia zameraného na dobro druhých, musíme sa jednoducho rozhodnúť, že chceme robiť druhých šťastnými, akoby sme ich milovali. Týmto spôsobom získame prístup k neobmedzenému potešeniu, ktoré je súčasťou prírody. Jeho aktivácia závisí len od toho, do akej miery dokážeme premietať viac a viac lásky zo seba na druhých.

Keď vyžarujeme lásku k druhým, rušíme tým obmedzenia a hranice vlastnej sebeckej túžby prijímať potešenie len pre seba. Tým získavame prístup k oveľa väčšiemu šťastiu a radosti. Naše úsilie potešiť druhých môže spôsobiť takýto prevrat, pretože je v súlade s najpodstatnejšími prírodnými zákonmi lásky a dávania.

Tento proces je pomerne zložitý a neprebehne celý naraz. Čím viac budeme takéto postoje začleňovať do našich vzájomných vzťahov, tým viac si na nich budeme zvykať a tým viac sa budeme meniť týmto pozitívnym smerom.

 

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 376
Celková čítanosť: 707535x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie