Založ si blog

Aký je rozdiel medzi ohováraním a kritikou?

Ohováranie je nedostatok správneho odôvodnenia niečoho, čo bolo povedané.

V takom prípade je potrebné vec preveriť tým, že ju vznesiete na verejný súd. To je všeobecne rozdiel medzi ohováraním a kritikou.

Je veľmi ťažké overiť, s akým úmyslom niekto hovorí o inej osobe. Sami si to nemôžeme overiť. Preto by sme mali byť veľmi opatrní, dokonca sa báť otvoriť ústa o druhom človeku, aj keď si myslíme, že z našej strany ide iba o kritiku.

Ak si vezmeme ako príklad pracovný kolektív, ľudia často diskutujú o niektorých spolupracovníkoch kvôli ich jednaniu alebo osobnosti. Je také správanie ohováraním, alebo nie?

Ohováranie je v takomto prípade vyjadrením negatívneho názoru na niekoho, kto chýba. Ohováraním však nie je to, ak o spolupracovníkovi v práci diskutujeme s nadriadeným a zdôrazňujeme, že jeho vlastnosti sú pre jeho funkciu nevhodné.

Ohováranie je všeobecný pojem, ktorý sa musí obliecť do konkrétnych činov a nejako sa prejaviť. V príklade so spolupracovníkom, ak o niekom hovoríme iba preto, že nemáme nič iné na práci, potom je taký rozhovor ohováraním alebo klebetou, ale nie je tomu tak, ak podávame objektívne hodnotenie jeho schopností a funkcií.

 

Zaoberá sa kabala talizmanmi a požehnaním pre šťastie?

20.06.2024

Kabala je veda s jasnými a jednoznačnými zákonmi, ktoré treba študovať. Kabala nemá žiadnu súvislosť s kúzlami, požehnaniami a rôznymi ďalšími amuletmi a rituálmi vykonávanými v jej mene, ktoré sa objavili v čase, keď bola pred svetom skrytá. Kabalistické texty jasne popisujú a vysvetľujú stupne, ktorými musíme prejsť, aby sme získali jej múdrosť. Jedinečnosť [...]

Umelá inteligencia predpovedá úmrtie ľudí. Je toto niečo, čo chceme?

18.06.2024

V Dánsku bol spustený program založený na umelej inteligencii, o ktorom rôzni vedci tvrdia, že dokáže predpovedať očakávanú dĺžku života so 78 percentnou presnosťou. Otázka je, či potrebujeme takéto mechanizmy, to jest, ktoré nám pomáhajú nejakým spôsobom vedieť dátum svojej smrti? Avšak predtým, ako by sme sa spýtali, či by sme chceli poznať dátum nášho [...]

Čo znamená žiť v prítomnom okamihu

16.06.2024

Žiť tu a teraz Vedomý život v prítomnosti – ako ho dosiahnuť Jeden z mojich študentov sa ma nedávno opýtal, čo to znamená žiť v prítomnom okamihu, a to na základe alegórie dialógu medzi motýľom a trvalkou. Jednodenný motýľ pristál na trvalke a začal obdivovať všetko, čo videl: „Slnko je také milé a krásne! Tá rosa je úžasná! A aká je to lúka! A tá obloha! [...]

Británia aktivisti lietadlo

Britskí aktivisti posprejovali súkromné ​​lietadlá na letisku Stansted

20.06.2024 13:07

Na letisku údajne parkovalo luxusné lietadlo americkej speváčky Taylor Swiftovej.

Macron

Polovica Francúzov považuje rozpustenie parlamentu po eurovoľbách za odôvodnené

20.06.2024 12:35

Z prieskumu tiež vyplýva, že až 68 percent respondentov sa obáva, že víťazstvo krajnej pravice vo voľbách bude mať vo Francúzsku za následok nárast násilia.

Miroslav Vlček

Manželku rozpustil v kyseline. Lipšic navrhuje Vlčekovi doživotie. Obhajca: Polícia inštruovala svedkov

20.06.2024 12:16, aktualizované: 13:08

Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej.

Robert Fico, prvé vystúpenie po atentáte

Nárok na doživotnú rentu zrejme budú mať aj bývalí predsedovia vlády a šéfovia parlamentu

20.06.2024 12:03

Na právo na doživotnú rentu pre premiérov a šéfov parlamentu sa však môžu vzťahovať dve výnimky.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 397
Celková čítanosť: 736043x
Priemerná čítanosť článkov: 1854x

Autor blogu

Kategórie