Založ si blog

Zaoberá sa kabala talizmanmi a požehnaním pre šťastie?

Kabala je veda s jasnými a jednoznačnými zákonmi, ktoré treba študovať. Kabala nemá žiadnu súvislosť s kúzlami, požehnaniami a rôznymi ďalšími amuletmi a rituálmi vykonávanými v jej mene, ktoré sa objavili v čase, keď bola pred svetom skrytá. Kabalistické texty jasne popisujú a vysvetľujú stupne, ktorými musíme prejsť, aby sme získali jej múdrosť.

Jedinečnosť pravých kabalistických textov spočíva v tom, že sú vhodné pre každého a obsahujú spojenie medzi študujúcim, jeho dušou a Vyššími svetmi, z ktorých duša vychádza. Kabalistické texty nás vedú k rozvoju takým spôsobom, ktorý je presne určený pre každého z nás, podľa konkrétnej vnútornej štruktúry a koreňa duše každého jednotlivca. Je to podobné tomu, ako si každý z nás v našom svete volí povolanie podľa svojej povahy a sklonov svojho srdca.

Naše tempo duchovného pokroku závisí od našej vlastnej vôle, od toho, do akej miery chceme spoznať, čo nám hovoria texty a od našej túžby spoznať Vyšší svet. Štúdium zosilňuje naše vnímanie blízkosti Vyššieho sveta a my si vyberáme možnosť žiť viac podľa duchovných zákonov ako podľa telesných zákonov nášho sveta. Spájame sa tak s pozitívnymi silami, ktoré pôsobia v prírode.

Vždy budeme dúfať v šťastnú zmenu zhora a v nadchádzajúci lepší život. To, čo sa dnes deje v našom svete, je skutočne priamym dôsledkom toho, čo na nás zostupuje z Vyšších duchovných svetov. Ak však budeme vedieť, ako sa správať podľa zákonov Vyšších svetov, zostúpi na nás priaznivé sily a zaistí nám hojnosť.

Praktickým a systematickým štúdiom štruktúry Vyšších svetov môžeme prísť na to, ako máme v živote optimálne konať. Vďaka tomu sa môžeme naučiť, ako sa vyhnúť negatívnym reakciám na naše činy, a robiť len to, čo v našom živote vyvolá pozitívnu zmenu. Keby sme žili v súlade s Vyššími duchovnými svetmi, potom by sme všetci okrem dočasného fyzického života, ktorý poznáme v súčasnosti, žili ideálne životy s pocitom večnosti a dokonalosti.

 

Čo je zlé na komunizme?

27.09.2024

Chyba komunizmu v minulosti spočívala v tom, že ľudia boli nútení žiť v určitých podmienkach, ktoré boli označené ako „komunizmus“. Aby však mohla fungovať kooperatívna spoločnosť, nemožno k tomu ľudí nútiť, ale musia chcieť podmienky danej spoločnosti uplatňovať z vlastnej vôle. Takéto prianie môže vzniknúť prostredníctvom vzdelania. Týmto spôsobom je teda [...]

Existuje vôbec náhoda?

23.09.2024

Jeden z mojich študentov mi položil túto otázku v súvislosti s nasledujúcim citátom: „Všetkému vládne náhoda. Keby sme len vedeli, kto vládne náhode.“ – Stanislav Jerzy Lec Takto uvažovať nie je správne. Vo svete sa vôbec nič nedeje náhodne. Príroda má určitý program a všetko prebieha podľa zákonov, ktoré sú nemenné a absolútne a ukazujú ľudstvu cestu, po [...]

Alegória o smädnom rytierovi a trojhlavom drakovi

21.09.2024

Rytier, ktorý prišiel o koňa aj zbroj a v ruke držal len meč, sa vydal na cestu hladný a smädný. V diaľke uvidel jazero, a vedľa neho sediaceho trojhlavého draka. Rytier z posledných síl tasil meč a začal s drakom bojovať. Bojoval dva dni a drakovi odťal dve hlavy. Na tretí deň sa drak vyčerpane zrútil. Rytier, rovnako vyčerpaný, padol vedľa neho. V poslednej [...]

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.

turecko

Staviteľa budovy, ktorá v Turecku spadla pri zemetrasení, odsúdili na 865 rokov

28.09.2024 06:10

Na 865 rokov odňatia slobody odsúdili v piatok v Turecku muža zodpovedného za stavbu budovy v meste Adana.

lukasenko sluzka

Dlhoročná Lukašenkova volebná služobníčka odporúča hlasovať o svojom zbožňovanom prezidentovi podľa Stalinovho receptu

28.09.2024 06:00

Absolútne súhlasím so Stalinom, ktorý označil za optimálny čas volieb dva mesiace - november a marec, povedala bývalá šéfka ústrednej volebnej komisie.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba / Andrej Danko /

Najslabší článok s veľkým vplyvom. SNS sa podarilo to, čo žiadnej strane. Politológ: Fico by za Danka náhradu nenašiel

28.09.2024 06:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 436
Celková čítanosť: 797718x
Priemerná čítanosť článkov: 1830x

Autor blogu

Kategórie