Založ si blog

Čo ak niekto dokáže čítať vaše myšlienky?

Keď som žil v blízkosti svojho učiteľa, veľkého kabalistu Barucha Šaloma HaLeviho Ašlaga (RaBaŠ), mal som pocit, že mi dokáže čítať myšlienky. Pýtali sa ma, či ma to desí alebo či mi to vadí, ale nič podobné som necítil.

Je pravda, že to bolo tak trochu ako byť v blízkosti röntgenového prístroja. Ale čo na tom? Kabalisti získavajú také zvláštne schopnosti, pretože sa povznášajú nad svoje egoistické kalkulácie a tieto schopnosti používajú výhradne na to, aby ľuďom pomáhali vytvárať pozitívne, vzájomné spojenie prostredníctvom sily lásky a altruizmu, ktorá tieto spojenia vyživuje.

Vytváranie pozitívnych a láskyplných spojení ľudí je hlavným záujmom kabalistov, pretože čím viac takýchto spojení nadväzujeme, tým viac sa podieľame na procese nápravy sveta a približujeme sa cieľu svojho života, ktorým je rovnováha s integrálnymi zákonmi prírody.

Kabalisti vidia obraz reality, ktorý presahuje náš egoistický obraz, v ktorom sa v každom okamihu svojho života usilujeme len o vlastný prospech, a želajú si pozitívne spojenie miliárd ľudí, ktorí žijú na svete, so silou lásky a altruizmu, ktoré sídlia v spojeniach, ktoré medzi sebou kabalisti vytvárajú.

Čítanie myšlienok sa zdá byť desivé iba vtedy, keď sa na svet pozeráme z egoistického uhla pohľadu. Z egoistického hľadiska si myslíme, že pokiaľ sú ostatní schopní čítať naše myšlienky, môžu tieto informácie použiť proti nám. Prístup k takým schopnostiam sa však objaví až vtedy, keď opustíme svoje ego a plne si prajeme len prospech druhých. V tomto čisto altruistickom móde rokovania potom nemáme čo skrývať, pretože máme ochranu aj moc. V takom stave získavame vnútornú silu odolať akejkoľvek ujme, ktorú by sa nám mohli pokúsiť spôsobiť druhí, lebo my sami nikomu neprajeme nič zlé.

Mali by sme teda pochopiť, že pokiaľ viac milujeme, získavame viac sily. Stále viac potom chápeme, ako a prečo je príroda usporiadaná práve tak, ako je, a odhaľujeme oveľa zrozumiteľnejší svet, ktorý sa nám zdá byť blízky. Takéto schopnosti v sebe odkrývame práve vtedy, keď ich nemôžeme použiť na poškodenie druhých alebo za účelom ublíženia druhým.

Základná znalosť o našom svete.

07.09.2024

Mali by sme začať s vedomím, že náš svet je integrálny, že ľudstvo je integrálna skupina a či už sme v našich rodinách, kruhoch priateľov, triedach, pracoviskách alebo v akomkoľvek inom zoskupení ľudí, medzi ktorými sa môžeme v spoločnosti nachádzať – až po osem miliárd ľudí na planéte – všetci by sme mali byť integrálni. Čo je integrálna skupina? Je [...]

Čo si za peniaze nekúpite: skutočná cena bohatstva

31.08.2024

Peniaze zaujímajú všetkých: tých, ktorí ich majú, aj tých, ktorí ich nemajú. Veríme, že peniaze môžu urobiť náš život buď rozprávkovo krásnym, alebo neznesiteľne ťažkým. A skutočne majú reálnu moc. Kedysi dávno ľudia budovali vzťahy iba na základe fyzickej sily: ten, kto bol silnejší, si vzal všetko, čo potreboval. Pokiaľ pritom musel niekoho zabiť, [...]

Čo je ideálna spoločnosť?

29.08.2024

Ideálna spoločnosť je taká, kde si jej členovia vytvorili životný postoj, ktorý uprednostňuje prospech druhých, spoločnosti ako takej a prírody pred vlastným prospechom, a kde medzi všetkými jej členmi neustále kvitnú pozitívne spojenia. Kabalista Jehuda Ašlag (Baal HaSulam) popisuje takéto spojenia ako spoločnosť ochotnú spolupracovať, kde jej členovia presadzujú [...]

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší spolujazdec mal iba 11 rokov.

H5N1, vtáčia chrípka

V USA majú prvý prípad vtáčej chrípky bez potvrdeného kontaktu so zvieraťom

07.09.2024 18:49

Dospelého pacienta prijali do nemocnice, kde dostal antivírusové lieky proti chrípke. Po zotavení bol prepustený.

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 433
Celková čítanosť: 788712x
Priemerná čítanosť článkov: 1822x

Autor blogu

Kategórie