Založ si blog

Prečo náboženstvá vyvolávajú vo svete toľko vojen?

Náboženstvá vyvolávajú toľko vojen vo svete, pretože každé z nich túži po presadení svojej nadradenosti, sily a večných právd. Mnohí verili, že tieto konflikty sú vecou minulosti, no pretrvávajú a ja nevidím koniec takýmto vojnám.

Obávam sa, že sa na obzore rysujú možné náboženské vojny, čo nenaznačuje žiadne pozitívne zmeny v ľudskej spoločnosti. Avšak existuje nádej na zabránenie katastrofickým náboženským konfliktom.

Židia majú potenciál ukázať svetu príklad zjednotenia a mieru.

Ako? Židia majú potenciál ukázať svetu príklad zjednotenia a mieru. To znamená prijať myšlienku, ktorá spočiatku formovala židovský národ: zaobchádzať jeden s druhým s úprimnou láskou, napriek všetkým rozdielom. Nejde o žiadne konkrétne náboženstvo, ale skôr o potrebu vzbudiť emócie láskavosti a lásky voči sebe navzájom.

Univerzálna láska každého ku každému, ktorá prekračuje náboženské hranice, je životne dôležité posolstvo, ktoré by židovský ľud mal predávať ďalej. Univerzálna láska by sa potom stala nadradenou ideológiou, ktorá prekonáva národné a náboženské identity a priniesla by potrebný, pozitívny posun vo svete. Ak by táto myšlienka silno rezonovala vo svete, ľudia by sa každé ráno prebúdzali s otázkou: „Ako môžem dnes pridať viac lásky do sveta?“ a videli by sme, ako sa formuje úplne nový harmonický a pokojný svet.

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Dozvuky atentátu na Fica: stretne sa vláda aj Bezpečnostná rada

16.05.2024 08:21

Po streľbe na premiéra Roberta Fica sa vo štvrtok zíde Bezpečnostná rada SR. Zraneného Fica v stredu večer operovali, mal by byť mimo ohrozenia života.

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 714067x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie