Založ si blog

Aký máme jeden na druhého vplyv?

Žijeme spoločne v jednom veľkom prepojenom systéme. Tento systém ovplyvňujeme aj na fyzickej úrovni, napríklad keď spolu komunikujeme a hovoríme. Problémom je, že väčšinou na seba pôsobíme škodlivo, deštruktívne a sebecky. Namiesto toho, aby sme si navzájom pomáhali, boli pozitívnou a užitočnou súčasťou systému, vytvárame druhým problémy.

Keď pôsobíme v dobrom na druhých, vracia sa nám dobro späť. Väčšina ľudí si to neuvedomuje, ale pokiaľ o druhých zmýšľame zle, priťahujeme zlé k sebe. Stávame sa negatívnym prvkom v celom systéme a tým ovplyvňujeme aj ostatných.

Niektorí ľudia sa môžu aj napriek tomu zdať úspešní, keď sa takto realizujú, t.j. budujú svoj osobný úspech na úkor druhých, v skutočnosti však svetu škodia a prinášajú stratu, ktorá sa nakoniec vráti aj im.

Aby sme pochopili, ako to funguje, musíme vnímať celý systém, ktorého sme všetci súčasťou, aj keď každý len svojou malinkou časťou. Ak si pripustíme myšlienku, že sme súčasťou veľkého systému a každý z nás je kanálom informácií a pocitov, môžeme potom začať chápať vesmír a svet, v ktorom žijeme.

Tento jav skúmalo mnoho vedcov na rôznych úrovniach – rastlinné, materiálne aj zvieracie. Ľudstvo sa však samo ničí tým, čo mu bolo dané darom. Škodíme svetu na fyzickej i duchovnej úrovni a ničíme to dobré, zdravé a dokonalé.
Keby sme si uvedomili, dôsledky a vplyv konania každého z nás na celý systém, potom by sme mlčali a zdieľali len myšlienky, slová, priania a skutky, ktoré vedú k cieľu, ktorým je pozitívne zjednotenie nás všetkých, celého ľudstva.

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, ale stále vážny, povedal Kaliňák. Zasadne Bezpečnostná rada

16.05.2024 08:21, aktualizované: 08:50

Postrelený premiér ešte v stredu podstúpil operáciu.

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 714110x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie