Založ si blog

Čo znamená byť dobrým človekom?

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať.

Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu vyžarujú. Rovnaký princíp možno použiť aj na naše poznávanie a cítenie podstaty stvorenia, v ktorej sa nachádzame.

Vízia ľudstva ako jediného prepojeného a vzájomne závislého systému je základom výchovy vedúcej k prepojeniu, t.j. pochopenie, že žijeme v jednej nedeliteľnej sfére a že sme vzájomne úplne závislí . Čím viac uznávame svoju globálnu vzájomnú závislosť, tým viac pochopíme, ako každý z nás rozhoduje o tom, akými životmi a situáciami prejde.

Navyše je naše globálne prepojenie večným, nekonečným stavom. Nemôžeme ho jednoducho ignorovať s tým, že jedného dňa zomrieme a potom unikneme všetkému, čo sme tu prežili. Globálne spojenie ľudstva je nevyhnutné. Naše živočíšne telo zomrie a znovu sa nespočetnekrát objaví a zanikne, ale my sme navždy zahrnutí do tohto spoločného komunikačného poľa, každý z nás ako zvláštna súčasť tohto jediného, ​​nedeliteľného a uzavretého systému stvorenia.

Preto čím viac budeme cítiť, že patríme do jediného prepojeného systému , tým viac budeme cítiť potrebu pre dobré správanie voči sebe navzájom.

Jed je vo vašej hlave

24.06.2024

Existuje jedno podobenstvo. V starej Číne nemohla vydatá žena zniesť výčitky svojej svokry. Rozhodla sa, že sa jej zbaví. Išla za bylinkárom, ktorý bol známym jej otca. Všetko mu vysvetlila a povedala: „Chcem, aby si mi predal jed.“ Bylinkár povedal: „Dobre, pomôžem ti. Ale po prvé, nemôžeš svoju svokru otráviť hneď, pretože by sa ľudia dovtípili, čo si urobila. [...]

Uväznené vnímanie – pochopenie našej skutočnej reality

23.06.2024

Kabalista Jehuda Ašlag (Baal HaSulam) rozpráva podobenstvo o mužovi, ktorý sa dopustil vážneho priestupku proti kráľovi a bol odsúdený na dvadsať rokov ťažkých prác v izolovanom väzení v cudzej krajine. Po príchode do väzenia tam spoznal ďalších podobne odsúdených väzňov. Trpel amnéziou, zabudol na svoj predchádzajúci život a veril, že toto opustené miesto je jeho [...]

Čo robiť, keď tak hlboko nenávidíte svet?

22.06.2024

Podobnú otázku som dostal na svojej facebookovej stránke od Diny: „Čo mám robiť so svojou nenávisťou k tomuto svetu?“ Dnes sa tak cíti mnoho ľudí. Ľudia nenávidia tento svet! Neznášajú ho! A mnohí sa dokonca pýtajú: „Prečo som sa narodil? Prečo by som mal na tento svet priviesť dieťa?” Je to skutočne tak. Blíži sa doba, kedy bude ľudstvo z tohto sveta úplne [...]

Kyjev / Hasič / Požiar / Vojna na Ukrajine /

Neďaleko Moskvy horí výskumný inštitút. V budove sú uväznení ľudia

24.06.2024 15:12

Inštitút Platan sa podľa ruských médií zaoberá vývojom a výrobou elektronických súčiastok a rádiových komponentov.

Pavel Zítko

Slovenská polícia zadržala známeho českého dezinformátora Pavla Zítka

24.06.2024 14:53, aktualizované: 15:20

Slovenská polícia zadržala českého občana, na ktorého súd vo vlasti vydal európsky zatýkací rozkaz.

putá polícia

Muž sa v Pezinku obnažoval pred maloletou, hrozí mu trojročné väzenie

24.06.2024 14:53

Polícia muža na základe popisu v krátkom čase zadržala.

Martina Holečková

Poslanci na návrh nitrianskeho župana Becíka odvolali podpredsedníčku kraja Holečkovú

24.06.2024 13:23

Holečkovú na post nominoval Demokratický poslanecký klub. Viacerí jeho členovia tvrdia, že v prípade jej odvolania má ísť o revanš.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 400
Celková čítanosť: 739472x
Priemerná čítanosť článkov: 1849x

Autor blogu

Kategórie