Založ si blog

Čo je ideálna spoločnosť?

Ideálna spoločnosť je taká, kde si jej členovia vytvorili životný postoj, ktorý uprednostňuje prospech druhých, spoločnosti ako takej a prírody pred vlastným prospechom, a kde medzi všetkými jej členmi neustále kvitnú pozitívne spojenia.

Kabalista Jehuda Ašlag (Baal HaSulam) popisuje takéto spojenia ako spoločnosť ochotnú spolupracovať, kde jej členovia presadzujú princíp „čo je moje, je tvoje, a čo je tvoje, je tvoje“, a kde každý člen pracuje podľa svojich schopností a dostáva podľa svojich potrieb .

Je príznačné, že takéto spojenia nevznikajú nátlakom, ale slobodnou túžbou každého človeka, keď každý člen spoločnosti dobrovoľne praje druhému len to najlepšie, myslí si, že by mali byť vo vzájomnom odovzdávaní a pozitívnom spojení, a potom sa celková záťaž rovnomerne rozdelí medzi všetkých.

V súlade s tým sa každý v spoločnosti bude podieľať na odhalení, ktoré mu dáva schopnosť pracovať podľa svojho priania, pokiaľ možno, v prospech spoločnosti a prijímať podľa svojich potrieb.

Je to vízia spoločnosti, ktorá funguje podobne, ako zdravo fungujúca rodina. Aby spoločnosť dosiahla takýto stav, potrebuje sa do budúcnosti ďalej v mnohom rozvíjať.

Základná znalosť o našom svete.

07.09.2024

Mali by sme začať s vedomím, že náš svet je integrálny, že ľudstvo je integrálna skupina a či už sme v našich rodinách, kruhoch priateľov, triedach, pracoviskách alebo v akomkoľvek inom zoskupení ľudí, medzi ktorými sa môžeme v spoločnosti nachádzať – až po osem miliárd ľudí na planéte – všetci by sme mali byť integrálni. Čo je integrálna skupina? Je [...]

Čo si za peniaze nekúpite: skutočná cena bohatstva

31.08.2024

Peniaze zaujímajú všetkých: tých, ktorí ich majú, aj tých, ktorí ich nemajú. Veríme, že peniaze môžu urobiť náš život buď rozprávkovo krásnym, alebo neznesiteľne ťažkým. A skutočne majú reálnu moc. Kedysi dávno ľudia budovali vzťahy iba na základe fyzickej sily: ten, kto bol silnejší, si vzal všetko, čo potreboval. Pokiaľ pritom musel niekoho zabiť, [...]

Aký učebný predmet je najužitočnejší?

27.08.2024

Najužitočnejším predmetom, najmä v dnešnej dobe, je naučiť sa, čo od nás vyžaduje príroda a ako môžeme jej požiadavky splniť, aby sme si vytvorili harmonický, pokojný a naplnený život. Čo od nás príroda vyžaduje? Požaduje, aby sme medzi sebou navzájom vytvorili pozitívne spojenie nad rozdielmi a rozpormi. Dôležitosť spojenia je prvoradá, pretože v spojení, ktoré [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 433
Celková čítanosť: 791996x
Priemerná čítanosť článkov: 1829x

Autor blogu

Kategórie