Založ si blog

Vieme ovplyvniť náš osud?

Pokiaľ je celý život človeka plne naprogramovaný od začiatku až do konca, prečo má potom človek v každom okamihu pocit, že si sám volí svoj ďalší krok: s kým sa oženiť, kde žiť, čo robiť?

Ak by človek vedel, že žije ako živočích, ktorý je naprogramovaný na každom kroku, nemohol by prežiť a sám by ukončil svoj život. Predsa čo by mu potom v živote zostalo – len hľadať, ako čo najpríjemnejšie stráviť každý okamih a menej trpieť? Aký by mal taký život zmysel a kto by ho potreboval?

Ukazuje sa, že predo mnou je zámerne skryté, že môj život je v plnej miere do všetkých detailov naplánovaný tak, aby som mal záujem pokračovať vo svojej existencii, ako keby som si niečo sám volil. Ale v skutočnosti na mne nezávisí nič.

Zvieratá sa inštinktívne riadia prírodnými zákonmi, doslova ako biologické stroje, bez toho aby sa pýtali. Avšak človek sa môže opýtať: „Prečo žijem? Prečo takto existujem? Môžem zmeniť svoj osud, alebo nie?“

Toto je začiatok človeka, to, čo ho oddeľuje od zvieraťa. Začína sa zdvíhať nad svoju živočíšnu existenciu na vyššiu úroveň. Už nechce žiť len preto, aby naplnil svoje potreby ako zviera, ale hľadá vyšší cieľ.

Čo znamená stať sa pozitívnym prvkom programu? Kedy dostanem príležitosť ovplyvniť svoj osud?

Je nám dovolené, aby sme sa pripojili k programu života len za podmienky, že k nemu pridáme pozitívne sily. Keď tento program pozdvihneme z úrovne zvieraťa na úroveň človeka – zlepšíme ho. Ak používam svoj život k pozitívnemu ovplyvňovaniu obecného programu, ktorý nazývame „vyššou silou“, dostanem príležitosť to vykonať.

Vtedy mám pozitívny vplyv na svoj osud, na všetkých ostatných aj na celý program. Môžem zmeniť film života a stať sa partnerom vyššej sily, ktorá celý tento program riadi.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 703979x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie