Založ si blog

Bohatí kradnú

Miliardár Richard Branson sa ocitol v situácii, ktorú neočakával. Zistil, že v leteckej spoločnosti, ktorú vlastní, zámožnejší cestujúci, ktorí lietajú jeho linkami, kradnú. Od začiatku roka bolo odcudzených 1700 prikrývok, 26 700 značkových súprav na soľ a korenie, obrovské množstvo pyžám, značkové parfumy atď. Analytici spoločnosti hovoria: „Takmer všetko, čo nie je pribité, v určitom okamihu zmizne.“ Ako vieme, to isté sa deje v hoteloch. Ľudia vynášajú a vynášajú.

O čo v takomto prípade bohatým ľuďom ide?

Musíme pochopiť povahu človeka. Keď sedí v takom lietadle, je ako malinké dieťa, kedy všetko patrí iba jemu. Jemu to všetko ponúkajú a on sa na to pozerá… Nezáleží na tom, že je miliardár. Jeho postoj k tomuto je ako u malého dieťaťa. V princípe nie je potrebné nikoho súdiť ani obviňovať.

Napíšte: „Všetko, čo je pred vami, si môžete vziať so sebou.“ A potom to možno ani nebudú brať. Toto už nie je hra. Človek bude chcieť ukázať: „Nepotrebujem to! Som nad tým!“. Ak sa to ľuďom ponúkne, znamená to, že si to môžu zobrať. Potom, ak poletia druhý krát, budú sa na seba pozerať inak, tak, aby nezanechali zlý dojem. ,,Urobím to?“ ,,Potrebujem vaše strieborné lyžice?“ To znamená, že ty hráš iba na svojom egu, na ničom inom.

Keď ľudia pocítia, že to všetko patrí všetkým, a ja a ostatní to používame, a všetko je to naše, potom to je samozrejme iná záležitosť. Človek pocíti, že je vo veľmi jasnej a silnej sieti spojenia medzi ľuďmi, ktorá ho núti dávať a prijímať. Potom už nebudú potrebné žiadne odpovede, žiadna kontrola, žiadne výpočty. To všetko však závisí iba od nášho pocitu, že je to naše.

A tento pocit „naše“ prekryje všetko ostatné, nebudem mať žiadne kalkulácie a budem sa stále nachádzať v tom vznešenom stave, že všetko je naše.

To znamená absolútne všetci – to sme my. Je to, samozrejme, zaujímavý a príjemný pocit, ale predtým musíme ešte stále tvrdo pracovať na našej výchove.

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 377
Celková čítanosť: 708743x
Priemerná čítanosť článkov: 1880x

Autor blogu

Kategórie