Založ si blog

Choroba je porucha harmónie

Človek umiera vtedy, keď jeho orgány nepracujú v harmónii.

Pokiaľ skúmame orgán, ktorý prestal správne fungovať, jasne vidíme, že je to spôsobené nesprávnou interakciou medzi vnútornými časťami tohto orgánu. Zhoršiť sa môže len spojenie, nie samotná bunka. Aj keď je bunka poškodená, znamená to problém komunikácie vnútri systému, v ktorom sa nachádza.

Akúkoľvek slabosť a poruchu je možné vysvetliť len pomocou neprítomnosti správneho spojenia medzi časťami celku, nech sa to týka obrovských formácií alebo mikroskopických molekúl.

Všetky choroby tela pochádzajú z toho, že chýba správne prepojenie. Vznikajú vonkajšie a vnútorné sily, ktoré narúšajú správne spojenie medzi rôznymi prvkami tela: veľkými i malými.

Zdá sa nám, že srdce alebo ľadviny sú choré. Ale pokiaľ sa do nich ponoríme hlbšie, uvidíme, že je to dôsledok nedostatku v komunikácii medzi ich vnútornými súčasťami.

Preto musíme pochopiť, že to jediné, čo je treba opraviť, je spojenie medzi nami. V samotnom človeku nie je čo napravovať. On však musí nad svoju túžbu postaviť protiegoistickú bariéru, aby sa mohol správne spojiť s ostatnými. Samotná túžba nenapravuje – iba zámer, ktorý túžbu doprevádza. A zámer – to je spojenie medzi nami.

Čo robiť, keď v rodine panuje nenávisť

21.05.2024

Keď sa v rodinných vzťahoch objaví nenávisť, je potrebná trpezlivosť, porozumenie a tiež uznanie, že ostatní členovia rodiny zdieľajú rovnaké bolestivé pocity, dojmy a túžby. V každom sa skrýva láska i nenávisť, ktoré sa môžu v rôznych okamihoch zladiť aj rozchádzať. Navyše je zbytočné tieto pocity stupňovať a dramatizovať. Primárne je potrebné sa [...]

Ako sa skupiny ľudí rozhodujú kolektívnym spôsobom?

18.05.2024

Talmud opisuje, ako bola Tóra preložená do gréčtiny: „Král Ptolemaios raz zhromaždil 72 starších. Umiestnil ich do 72 komnát, každého zvlášť, pričom im neprezradil, prečo sú povolaní. Vošiel do každej miestnosti a povedal: ‚Napíšte mi Tóru Mojžiša, vášho učiteľa.‘ Boh každému vložil do srdca, aby prekladal rovnako ako všetci ostatní.“ 72 [...]

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!

NRSR, parlament, poslanci

Poslanci schválili rozsiahle zmeny v zákone o Fonde na podporu umenia

21.05.2024 18:22

O poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia bude po novom rozhodovať rada fondu.

medveď

Pre výskyt medveďa sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia. Parlament schválil aj riešenia na jeho elimináciu

21.05.2024 18:03

Poslanci Národnej rady prijali zrýchlene novelizáciu zákona o ochrane prírody a krajiny, ako aj o novelu zákona o civilnej ochrane obyvateľstva.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 382
Celková čítanosť: 717248x
Priemerná čítanosť článkov: 1878x

Autor blogu

Kategórie