Založ si blog

Právo na slobodu prejavu

Prečo je tak dôležité zaručiť každému slobodu prejavu, aby mohol vyjadrovať svoje názory a taktiež slobodu vyznania vrátane páva si zachovať svoju vieru?

To nie je jeho názor ani jeho viera! Človek nemá nič svoje: je produktom výchovy, vzdelania a vplyvu životného prostredia.

Všetky jeho slová a skutky vychádzajú z egoizmu. Človeka je možné podplatiť, alebo ho presvedčiť slovami, a potom bude urputne dokazovať pravý opak toho, čo predtým kritizoval.

Človek mení svoj názor v závislosti na svojej nálade a vnútornom stave. Dnes si jeho egoizmus vyberá jedno a zajtra druhé, podľa toho, čo je daný moment výhodnejšie.

Názor nepatrí samotnému človeku, ale je mu vštepený v dôsledku výchovy, učenia, verejnej mienky. Vyberá ho na základe čistého egoistického posudzovania: čo prospieva – jemu, ľuďom v jeho najbližšom okolí, alebo národu ku ktorému patrí atď.

Jeho stanovisko nie je založené na poznaní zákona prírody a konečného stavu, ku ktorému všetci tak či tak musíme dospieť.

Jeho stanovisko nevychádza ani z pochopenia prirodzenosti človeka, ale závisí na jednoduchých fyziologických faktoroch.

Celkový zmätok a chaos panujúci vo svete, celková jeho nestabilita je dôsledkom skutočnosti, že je každému daná sloboda slova bez akéhokoľvek preverenia, na základe čoho sa jeho názor vytváral, odkiaľ pochádza.

Každý človek môže slobodne vyjadrovať všetko, čo cíti. Že má svoj názor, sa mu však len zdá – v skutočnosti mu nepatrí.

Sloboda prejavu by mala byť daná len tomu, kto podstúpil zodpovedajúcu prípravu, absolvoval integrálne vzdelanie a chápe, podľa akých zákonov sa rozvíja spoločenstvo a k akému cieľu smeruje.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698458x
Priemerná čítanosť článkov: 1888x

Autor blogu

Kategórie