Založ si blog

Extrémne výkyvy počasia

Hovorí sa, že Zem je nahnevaná na ľudstvo. Každý rok sú horúčavy neznesiteľnejšie. Zvýšené teploty generujú extrémne búrky. Tornáda v Európe už nebudú ojedinelými javmi ako v minulosti. Zvýšené teploty nepriaznivo pôsobia aj na psychiku ľudí. Vedci zistili, že zvýšené teploty vedú k nárastu samovrážd. Ako sa postaviť k názoru, že príroda stále viac a viac tlačí na ľudstvo?

Faktom je, že príroda je pevnosť, ktorá nás chráni. Ak prekročíme jej bariéru, nejakú pomyselnú hranicu, ktorú ani nepoznáme a nevieme v čom spočíva, začne údery vracať. Na prírodu pôsobíme svojimi činmi, myšlienkami a ďalšími rôznymi vplyvmi. A zrazu vidíme – so Zemou sa niečo deje.

K čomu to všetko môže viesť?

Výkyvy počasia budú extrémnejšie. Možno nás v budúcnosti čaká extrémna zima, silný mráz. A to nie je teplo, je to omnoho horšie, pretože keď je všetko pod ľadom, zmrzne všetok život. Pokiaľ náhle zasiahne južnú Európu a Afriku chlad mínus 30 až mínus 40 stupňov, potom to bude katastrofa.

A čo máme robiť?

Záchrana je v ľudskosti. Musíme sa vrátiť k normálnej interakcii medzi nami a medzi prírodou. Nemôžeme pokračovať v znečisťovaní Zeme a robiť všetko, čo sa nám zachce, inak ľudstvo nebude mať budúcnosť. Ak s tým neskončíme, tak nás príroda bude ubíjať nielen teplotnými skokmi, ale objavia sa aj vážne problémy: záplavy, sopečné výbuchy, zemetrasenia.

Ľudstvo musí pochopiť vzorec rovnováhy života na zemi. Ľudia musia poslúchať prírodu a prísť k rovnováhe s prírodou. A to je možné len vďaka dobrým vzťahom medzi ľuďmi. Keď sa ľudia vzájomne spoja, potom bude jednoduchšie vysvetliť, čo robiť.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698190x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie