Založ si blog

Milióny ľudí sa pripravujú na koniec sveta

Z novín Americký sen: V súčasnej dobe v Amerike milióny ľudí horúčkovito pracujú, aby boli pripravení na to, čoho sa obávajú, že sa v Amerike stane … Môžete si dokonca všimnúť, že niektorí z vašich príbuzných a priateľov hromadia jedlo a snažia sa vás presvedčiť, že sme na pokraji „konca sveta, ako ho poznáme.“ … Tak na čo presne sa títo ľudia tak usilovne pripravujú?

No pravdou je, že motivácia je pre každého iná. Niektorí veria, že sa blíži úplný ekonomický kolaps. Druhí videli, čo sa stalo behom hurikánu Katrina. Niektorí chcú byť len nezávislí a sebestační, a sú i takí, ktorí sú hlboko znepokojení „koncom sveta, ako ho poznáme“, scenáre ako teroristi používajú zbrane hromadného ničenia, vražedné pandémie, invázia votrelcov, tretia svetová vojna alebo EMP útoky.

Čokoľvek je motiváciou, je však isté, že počet týchto ľudí jednoducho rastie. V súčasnosti milióny Američanov prerábajú obývacie priestory na bunkre, učia sa, ako pestovať záhrady k prežitiu a zásobia sa všetkým možným, od plynových masiek až k pomocným generátorom.

Podľa môjho názoru, je prianie zásobiť sa inštinktívne, zvieracie. Čo je však skutočne užitočné, je nájsť bezpečie na vyššej úrovni, na úrovni „ľudskej.“ Bezpečnosť na tejto úrovni sa líši od živočíšneho priania po bezpečie v tom, že nie je limitované na úspory, tj. neutralizovania účinkov katastrof, ale snaží sa eliminovať ich príčinu už na začiatku, v ich koreni. To vyžaduje, aby človek odhalil príčinu toho, čo sa deje. A tá leží v našom egoizme.

A potom je potrebné náš egoizmus napraviť, zmeniť na opačnú vlastnosť: spojenie, dávanie a lásku. Táto zmena anuluje všetky negatívne prejavy prírody vnútri i okolo nás, odhalí štruktúru systému (plán), realizáciu (riadenie) a cieľ (budúcnosť) a dá schopnosť ovládať tento systém. Výsledkom toho bude to, že ľudstvo dosiahne úplné bezpečie.

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 371
Celková čítanosť: 699061x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie