Založ si blog

Prečo má naša strava takú zlú kvalitu?

Naša strava nemôže mať dobrú prirodzenú kvalitu, pretože sa snažíme nasýtiť celý náš svet, miliardy ľudí.

V dôsledku toho sme nútení vyvinúť najrozmanitejšie druhy genetických foriem, aby sa naša strava rýchlo nepokazila a aby sa i chuťou priblížila k prírodnej forme, aj keď s prírodou už nemá nič spoločné. A preto väčšina našej stravy obsahuje rôzne genetické doplnky. Celková chuť a vôňa takejto stravy je skôr umelá ako prírodná.

Ako dôsledok toho vidíme zrýchlený rast novej generácie. Prečo rastie tak rýchlo, má rôzne druhy odchýlok, a až tak sa líši od predchádzajúcej? Pretože konzumujeme stravu s mnohými genetickými prídavkami a zmenami.

Na druhú stranu, však bohužiaľ nemáme žiadne iné východisko. Aby sme nakŕmili a poskytli potraviny v neskazenej forme miliardám ľudí a aby stačili pre všetkých, musíme jednať týmto spôsobom.

Nemáme iné východisko, pokiaľ ľudstvo nezmení svoj prístup k životu, aby sme sa viac starali o seba, o svoje hodnoty, o hodnoty našich životov a prestali sledovať jediný cieľ – ako čo najviac na všetkom zarobiť. Len vtedy môžeme ukončiť genetickú úpravu našej stravy.

Práve transformácia spoločenského vedomia z egoizmu na spoločné blaho človeka povedie taktiež k zmenám v oblasti prípravy chutných a zdravých potravín. Ako obvykle je koreňom celého problému náš egoizmus i v oblasti stravy, ktorú konzumujeme, alebo v tom, že sme tlačení reklamou k úplne nezdravým produktom, ktoré sú skutočne škodlivé a jedovaté. Pre niekoho je to však výhodné.

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 372
Celková čítanosť: 701535x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie