Založ si blog

Nuda a ľahostajnosť

Človek sa v dnešných časoch nudí. Nevie sa zapáliť prácou. V živote sa mu zdá, že už nič nemá zmysel. To je problém najmä u administratívnych pracovníkov. Manažér sa uzamkne v kancelárii, „ja nemám čas!“, ale v skutočností sa len motá.

Je to rovnaké predstieranie zamestnanosti u pracovníkov a úradníkov na všetkých pracovných úrovniach. Je to prirodzené. Ľudia strácajú túžbu, vyrábať a niečo urobiť. Nemôžu sa donútiť pracovať. Človek sa povaľuje, sedí, s niečím sa hrá.

Je dobré, že dnes existuje internet. Je to jednoducho všeliek proti nude, pretože ľudia majú plné ruky práce aspoň s niečím, inak by bola degradácia rýchlejšia. Aj keď v tomto prípade by to bolo oveľa jednoduchšie, rýchlejšie by sme sa cítili ako zvädnutá rastlina. Všetko je dôsledkom vývoja našej túžby, ktorá sa vyvinula na svoje maximum a teraz nemôže byť ničím naplnená.

Začalo to už v šesťdesiatich rokoch minulého storočia s generáciou „detí kvetov – hippies“, ktorí sa vnárali do meditácie, drog atď.. To bol prvý signál.

Východisko vidím v integrálnom vzdelávaní. Teraz pracujeme na integrovanej komunikácii s ľuďmi. Ide o to, že pokiaľ správne implementujeme človeka do okolitej spoločnosti, potom jeho túžba začne byť základom celkovej jeho existencie. Túžba, ktorá predtým bola veľmi malá (pretože nič nechcel, nemohol pohnúť ani prstom) sa teraz stáva desaťkrát väčšou, pretože je v skupine, ktorá ho začína stimulovať, neustále s ním lomcuje.

Nakoniec je nasiaknutý túžbami všetkých ostatných a čo je najdôležitejšie, je prebudený, dostane akýsi druh malého vnútorného pnutia a to ho vymaní zo stavu ľahostajnosti.

Myslím si, že to by mali prijať všetky pracovné skupiny, pokiaľ nechcú spať po celý život. Preto je nutné, aby prišli a zjednotili sa a stimulovali sa navzájom. Potom dostanú túžbu rásť a začnú žiť a pracovať efektívne.

Rovnaké je to aj s deťmi. To znamená, že dieťa začne dostávať túžbu všetkých okolitých ľudí a stáva sa o veľa aktívnejší ako predtým.

Naviac, takáto silná túžba vytvára prostredie pre ľudí, pre ďalší rozvoj. To nie je len zvýšená pozornosť, ale možnosť absorbovať informácie od okolitých ľudí a čo je najdôležitejšie, dosiahnuť spoločnú jednotu, cez ktorú by sme sa mali pozerať na svet a riešiť všetky problémy správne.

Je to vyššia túžba, vyššie myslenie a myseľ, ktorá sa netýka mňa alebo ostatných. Je to niečo, čo sme teraz vytvorili vlastným úsilím. Táto spoločná vec, ktorá sa medzi nami narodila, je naše dieťa.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698720x
Priemerná čítanosť článkov: 1888x

Autor blogu

Kategórie