Založ si blog

Černobyľ

Od výbuchu v jadrovej elektrárni v Černobyle uplynulo 33 rokov. V oblasti, ktorá bola evakuovaná žijú v súčasnosti medvede, vlci, rysy, diviaky, kone, objavilo sa tam niekoľko stoviek nových vtáčích druhov. Vedci tam nainštalovali 42 kamier. Keď pozorujú čo sa tam deje, nechápu to a nevychádzajú z úžasu.

Čo je na tom tak úžasného? To, že je ľudský zásah horší ako jadrová katastrofa.

Španielsky biológ Herman Orisaola píše: „Prítomnosť človeka a produkty jeho životnej činnosti majú omnoho väčší negatívny vplyv na divokú prírodu ako jadrová katastrofa.“

Áno. Keď z Černobyľu odišiel človek – egoistický prvok prírody a keďže všetko ostatné okrem neho nie je egoistické, zvieratá sa začali udržiavať v rovnováhe s okolitým svetom. Pokiaľ nedosiahneme našu nápravu, je neprítomnosť človeka prospešná všetkým ostatným druhom.

Ako máme v ľudskej spoločnosti dosiahnuť takej harmónie? Znamená to začať žiť, akoby ľudia neexistovali? Je to vôbec možné?

Práve to ponúka integrálne vzdelávanie: svet, kde ti ostatní neprekážajú, ale naopak, pomáhajú ti cítiť, že máš medzi nimi pre seba veľa miesta! Nachádzaš sa v obrovskom dave, okolo teba je milión ľudí a zdá sa ti, že je tam sloboda, nikto na teba netlačí, nie sú tam žiadne rušivé výkriky, žiadne vplyvy, nič. Je tam pokoj, všetko je v poriadku, akoby si bol vo voľnom priestore. Dá sa to nazvať ako svet bez človeka s človekom.

My môžeme taký svet vytvoriť navzdory tomu, že je nás príliš veľa. Najdôležitejšie je – nezasahovať do prírody – to hovoria všetci. Nemiešaj sa do prírody. Študuj ju a snaž sa s prírodou dosiahnuť celistvosť. Keď s prírodou dosiahneš zjednotenie, uvidíš, ako je v skutočnosti všetko naozaj blahodarné. Prečo sa to musíme učiť na základe jadrovej katastrofy?

Pozrite sa, čo nás učí príroda! Dostali sme sa až na samotný koniec. A na základe toho, že explodoval reaktor, sme videli, nakoľko príroda zostáva sama sebou a vytvára vynikajúce podmienky pre rozvoj všetkých živočíchov a rastlín, keď je zbavená nás.

Nezáleží na tom, že je tam vysoká úroveň rádioaktivity. Všetko záleží na stave človeka. Pokiaľ je človek egoista, tak to do seba absorbuje. A pokiaľ človek nie je egoista a dáva, nič mu neublíži. Pokiaľ by človek dosiahol stav absolútnej rovnováhy, mohol by žiť v kozmickom priestore bez skafandra, mohol by žiť vo vode bez dýchacieho prístroja. Cítil by prírodu vo všetkých jej vzťahoch voči sebe láskavú.

Hovorím o tom, ako by to bola nejaká fantázia. Fantázia to ale nie je.

Človek by mohol žiť v tejto zóne i vnútri reaktoru! To znamená navzdory všetkým údajným zákonom. A to len preto, že by bol v rovnováhe s Vyššou silou prírody. A všetko ostatné sa nachádza pod ním.

 

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 372
Celková čítanosť: 701525x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie