Založ si blog

Zneuctená sloboda prejavu

V poslednej dobe nastal dlhý proces rozbíjania posvätných „zlatých prasiatok“. Banky, politika, politici, spravodajské agentúry, dokonca aj polícia, jednoducho žiadne inštitúcie už nie sú posvätné a nič nie je ochránené pred výsmechom.

Dokonca aj posvätný symbol slobody prejavu vychádzajúceho z prvého dodatku Ústavy Spojených štátov amerických bol bez problému ukradnutý a zneuctený bojovníkmi za slobodu prejavu.

Keď je v spoločnosti toľko oddelení a odcudzenia, je jasné, že jediným riešením je opak: jednota.

Kam nás táto dezintegrácia dovedie? Nemôžeme veriť nikomu a bojíme sa vyjadrovať, pretože sloboda prejavu neexistuje. Ešte horšie je, že dúfame, že sa všetko zlepší a všetko rýchlo zmizne.

Toto je veľmi nebezpečná situácia. Zároveň je to jediná situácia, z ktorej je možné začať rásť. Keď je v spoločnosti toľko oddelení a odcudzenia, je jasné, že jediným riešením je opak toho: jednota. Amerika je v situácii, kedy to môže uskutočniť alebo zomrieť. Buď sa ľudia spoja nad všetkým, čo ich oddeľuje, alebo praskne posledná struna, ktorá stále ešte drží krajinu pohromade, a vypukne druhá občianska vojna.

Dobrou správou je, že nie je príliš neskoro. Ak existuje komunikácia, existuje nádej, že ľudia budú počúvať dôvodom a pochopia, že pre kohokoľvek nebude existovať spravodlivosť alebo mier, starostlivosť, alebo aspoň starosť, ktorá je základom pre budovanie spravodlivej spoločnosti.

Pomysli na rodičov a ich deti: Keď deti medzi sebou bojujú, rodičia môžu stáť za jedným dieťaťom alebo za druhým, ale určite budú konať z lásky k obom, a preto sa spravodlivo snažia vyhovieť potrebám oboch detí.

Kto má pravdu a kto sa mýli v zápase, ktorý prežíva národ v úzkostiach. Výsledkom je, že ak Američania nenájdu silu, aby povýšili spoločné dobro nad vlastným záujmom, ponoria sa do krviprelievania a stratia všetko.

Tento rok, rok 2020, je pre Ameriku kritickým rokom. Tento rok sa stretli tri faktory, z ktorých každý mohol zničiť akúkoľvek spoločnosť: COVID-19, protesty George Floyda a prezidentské voľby. Tieto tri faktory spoločne tvoria dokonalú búrku, ktorá bude od národa vyžadovať skutočnú odvahu, aby to mohol prekonať.

Aj v prípade, že by nebola rozpustená polícia, je ťažké pochopiť, ako sama polícia môže ochrániť ľudí pred úplnou erupciou násilia. Kým sa ľudia nerozhodnú skrotiť svoje frustrácie, hnev a hlavne nenávisť voči druhej strane alebo farbe, nepomôže žiadna polícia ani národná garda. Je na rozhodnutí každého jednotlivca, aby bol príkladom zdržanlivosti, rešpektu a v konečnom dôsledku starostlivosti o ostatných jednoducho preto, že každý človek je ľudská bytosť. A rovnako tak, ako by som chcel, aby sa ku mne správali ostatní, sa k ostatným musím správať aj ja.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698766x
Priemerná čítanosť článkov: 1889x

Autor blogu

Kategórie