Založ si blog

Ufo a ďalšie javy, ktorým nerozumieme alebo Najvyššia sila?

Keď som bol koncom 70. rokov umiestnený na základni izraelského letectva, viseli nad nami blikajúce svetlá ako rozsvietené lampióny. Niekto by si mohol myslieť, že som sa zbláznil, ale nebol som jediný, kto ich videl, niekoľko stoviek, ba dokonca tisícov ľudí si tiež pamätá, že ich videli niekoľko dní a nocí. Spomínam si, ako sme sa v úžase rozprávali: Čo by to mohlo byť? Čo je to nad nami? Čo na nás tak svieti? A hoci sme slúžili u letectva, nikdy sme nedostali vysvetlenie tohto javu.

Pentagón nedávno zverejnil podrobnú správu so záznamami o 144 pozorovaniach neidentifikovaných lietajúcich objektov, ktoré boli za posledných 17 rokov spozorované v uzavretých vojenských oblastiach v USA. Ľudia v Amerike a na celom svete čakali na túto správu celé mesiace v nádeji, že dostanú oficiálnu odpoveď: existuje pre UFO nejaké vysvetlenie? Pentagón nakoniec uvádza, že sa mu nepodarilo tento jav nijako vysvetliť, ani sa nepotvrdilo, že by niečo pochádzalo odniekiaľ mimo Zem. Skrátka, zostáva to záhadou.

Hoci som správu nečítal, je mi jasné, že v prírode existuje veľa javov, ktorým tiež nerozumieme. Tieto neidentifikované lietajúce objekty alebo UFO sa tak nazývajú práve preto, že nepoznáme ich pôvod ani podstatu. Ak chceme rozpoznať a pochopiť tieto alebo iné záhadné javy, musíme sa naučiť, ako všeobecne vnímame realitu, ako sa nám svet javí v našich očiach.

„V našich očiach“ je v skutočnosti v našej mysli. Je realita uchopiteľná našimi piatimi zmyslami, našou predstavivosťou, alebo existuje mimo nás bez ohľadu na naše nástroje vnímania? Vo všeobecnosti si každý predstavuje realitu inak. Nedá sa zistiť, či to, čo vníma jeden človek, a to, čo vníma druhý, je rovnaké.

Zo širšej perspektívy by sme okolo seba vnímali oveľa viac foriem než len tie, ktoré pozorujeme bežnými očami v rámci nášho zmyslového vnímania. Aj keď čítate tieto riadky, dochádza k mnohým javom, ktoré nie sme schopní vnímať. Otázkou nie je, či tieto javy existujú alebo nie, ale čo chceme získať z toho, že ich poznáme?

Ľudstvo vždy priťahujú situácie, ktoré sa zdajú byť v prírode nemiestne, ale priťahujú nás detinským, neserióznym spôsobom a máme tendenciu vytvárať okolo nich fantastickú mystiku. Preto ľudstvo nemá z toho, že sa venuje takejto činnosti, žiadny úžitok. Ľudia jednoducho označujú tento jav za pristátie mimozemšťanov zo vzdialenej planéty, z inej civilizácie, a nikdy sa neobťažujú pátrať ďalej a pýtať sa, čo je za týmito udalosťami. Spoločnosť je uchvátená hollywoodskym obrazom mimozemšťanov – bytostí s veľkými oválnymi hlavami a šikmými očami, ktoré v noci prilietajú aby unášali ľudí. Nie je to nič iné ako kreatívny výmysel ľudí.

Múdrosť Kabaly hovorí o duchovných silách, ktoré nie sú odeté do materiálnej hmoty. Tieto sily k nám zostupujú zo svojho zdroja, Najvyššej moci, a pôsobia v celom vesmíre, nad časom, pohybom a priestorom, a možno ich nazvať menom „anjeli“. Aj v tomto prípade je dôležité nespájať ich s fiktívnymi obrazmi z legiend o okrídlených bytostiach. Sú to skôr abstraktné a prechodné sily obrovskej moci, podobné magnetickej sile, elektrickému poľu, žiareniu alebo akémusi gravitačnému poľu. Samotné sily nemožno vidieť ani cítiť, ale poznáme ich len podľa ich pôsobenia. Cítime ich prejavy, ale nikdy nie sily samotné.

Aby sme pochopili širšiu realitu, porozumeli tajomstvu života a objavili sily, ktoré nás obklopujú, musíme sa pokúsiť pochopiť širší obraz, systém, ktorý nás všetkých zahŕňa.

Ak by sme zmenili svoje vnímanie reality – namiesto toho, aby sme ju vstrebávali tým, že chceme prijímať potešenie len pre seba, čo blokuje a obmedzuje naše nástroje vnímania, konali by sme opačne, z vnútra túžby dávať, v postoji dávania druhým, presne tak, ako funguje vyššia sila prírody.

Z tohto obráteného uhla vnímania by sme si uvedomili, že všetky drobné odhalenia a zmyslové pozorovania pochádzajú od Vyššej Sily, ktorá nás upozorňuje na niečo, čo nie je len v rámci bežnej prírody. Zistili by sme, že je to preto, aby sme si začali klásť zásadnejšie otázky o živote a objavili pravú odpoveď, Silu, ktorá dala vzniknúť svetu a ktorá ho udržiava a rozvíja.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702063x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie