Založ si blog

Čo podľa OSN zničí ľudstvo?

Generálny tajomník OSN vymenoval šesť problémov, ktoré vedú ľudstvo do priepasti.

Prvým, stabilným, je absencia mieru. Druhým dôvodom je zmena klímy. Tretím je nerovnosť medzi krajinami. Štvrtým je nerovnosť pohlaví. Tvrdí, že v krajinách, kde sú si muži a ženy rovní, vládne mier a stabilita.

Piatym dôvodom je nedostatočný prístup k internetu. Polovica obyvateľov nemá prístup na internet.

A šiestym je konflikt medzi generáciami. 60 % mladých ľudí sa považuje za podvedených vlastnou vládou.

Čo si myslím o týchto šiestich problémoch, ktoré podľa jeho slov vedú ľudstvo do priepasti?

Na žiadnom z týchto problémov nevidím nič hrozné. Generálny tajomník OSN musí niečo povedať a aj to robí. Údajne musí niečo vidieť. To je to, čo vidí.

 V čom je teda hlavný problém?

Iba – vo výchove. A to OSN nerobí! To je všetko. Okrem výchovy a vzdelávania nie je treba nič viac.

Globálnym problémom je výchova, čo tým myslím?

Vo všetkých krajinách, vo všetkých štátnych inštitúciách, od najnižších ročníkov základných škôl až po dôchodok a vyššie, stačí ľuďom vysvetliť, čo znamenajú správne vzťahy. A spojiť s tým všetky problémy.

To znamená, že zlé vzťahy medzi ľuďmi sú koreňom všetkých problémov.

A to by sa malo človeku vštepovať už od útleho veku, neustále, nepretržite. Počúva to, a postupne chápe, v čom je problém, odkiaľ pochádza. Len z toho, že ľudia sú chamtiví a starajú sa len o seba. Prirodzene sa myslí egoizmus.

Ak človek zistí, že je sebecký, že všetky problémy vyplývajú z toho, čo to s ním urobí?

Prinajmenšom poznať problém je polovica problému. V prvom rade ho už nebude hľadať v niečom inom. Nebude namiesto toho vytvárať komisie, výbory, hľadať ďalšie problémy a podobne.

Bude vedieť, že celý problém je v ľudskej prirodzenosti, a že ju treba nejako napraviť. Na vyriešenie tohto problému vyhlásime medzinárodný konkurz. „Vytrúbime“ ho všade. Týka sa to všetkých. Som zvedavý, kto príde s návrhmi na jeho riešenie.

A budeme o tom diskutovať všade, na sieťach atď. Budeme propagovať ľudí, ktorí sa na tom podieľajú. Vyhlásime víťazov, ktorí chcú nezištne pomáhať. Takto vytvoríme celosvetové hnutie.

Zmení toto hnutie človeka? Predpokladajme, že chápe, že koreňom všetkých problémov ľudstva je sebectvo, ktoré je v každom z nás.

Postupne budeme môcť ľuďom vysvetliť, že problém je práve v tom. A že sa to dá vyriešiť len zvláštnym spôsobom, pomocou vnútornej sily prírody, ktorú môžeme prebudiť. Prebudiť jej účinok na nás samých. Týmto spôsobom sa dá problém vyriešiť.

Predpokladám, že ľudstvo nemá inú možnosť. Viem to. A bude sa len opäť presviedčať, že nič iného nepomôže, nič sa nedá robiť. Ale ak všetci budeme vravieť, že sa musíme zmeniť, že sme zlí, a musíme sa zmeniť k lepšiemu atď., potom je to ako modlitba. Bude to fungovať.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702605x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie