Založ si blog

Depresia a prudký nárast násilia a úmrtí

Depresia je rastúcim problémom v celom industrializovanom svete už niekoľko desaťročí, ale od začiatku pandémie jej výskyt prudko stúpol. Počet úmrtí v dôsledku zneužívania návykových látok, samovrážd a násilia páchaného zbraňami prudko vzrástol, úzkosť sa stala veľkým problémom a odborná pomoc je buď príliš drahá, alebo nedostupná pre nedostatok odborného personálu v okolí, prípadne oboje. V takomto stave je potrebné systémové, koordinované úsilie. Využitím masmédií na vysielanie upokojujúcich správ aj rád pre ľudí v núdzi môžeme zachrániť mnoho životov a zlepšiť kvalitu života nespočetného množstva ďalších.

Na celom svete si ľudia kladú kritické otázky o zmysle svojho života. Neschopnosť odpovedať na tieto otázky v nich zanecháva pocit bezcieľnosti a človek, ktorý nenachádza zmysel života, má pocit, že aj samotný život je nezmyselný. To je príčinou rastúceho úniku, ktorý sa prejavuje nespočetnými spôsobmi, od extrémnych športov, cez náboženský fundamentalizmus až po zneužívanie drog a samovraždy.

Pre ľudí predsa jedenie, pitie, spánok a párenie nie sú skutočným životom. Žiť znamená prežívať dôvod, prečo sme tu na tejto planéte. Ak nevieme, prečo sme sem boli poslaní, necítime, že žijeme alebo že náš život má hodnotu, to všetko môže viesť k hrozným následkom.

Ak sa takto cíti len niekoľko ľudí, môžete ich odkázať na odborníkov, ktorí im pomôžu zmierniť ich utrpenie, kým nenájdu svoj zmysel života. Keď však týmito útrapami trpí také veľké množstvo ľudí, zahltí to systém a potrebujete aj nový prístup. Namiesto toho, aby sme si zapĺňali mozog správami, ktoré nás posielajú na nákupy a vyprázdňujú naše vrecká, a čo je dôležitejšie, naše srdcia, musia médiá vo všetkých svojich formách šíriť správy, ktoré pomôžu vyriešiť našu situáciu.

Nie je to nemožné, je to otázka rozhodnutia vlády a porozumenia médií, inak sa situácia čoskoro vymkne spod kontroly. V stave núdze musíme podľa toho konať, pretože my sa k nemu určite blížime.

Existuje mnoho spôsobov, ako môžu médiá zmierniť narastajúcu mizériu ľudí, ale najúčinnejším z nich je zvrátiť svoju tendenciu štvať ľudí proti sebe, a naopak ich povzbudzovať, aby si navzájom vychádzali v ústrety. Nespočetné štúdie ukázali, že solidarita a súdržnosť v spoločnosti pomáhajú zmierniť alebo dokonca vyriešiť väčšinu sociálnych, hospodárskych a zdravotných problémov. Ak teda médiá ponúknu „kolektívnu liečbu“ pre všetkých tým, že budú vysielať obsah, ktorý povzbudí ľudí, aby sa zblížili, vyriešia väčšinu existujúcich problémov.

Hovorí sa, že „zdieľaný smútok je polovičný smútok“. Je to veľmi pravdivé. Zdieľanie a spájanie sa s ostatnými je spoľahlivým spôsobom, ako zjednotiť naše srdcia a vyliečiť naše choroby. Preto čím viac budeme pracovať na našej solidarite, tým skôr vyriešime naše sociálne a emocionálne problémy.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704004x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie