Založ si blog

Zlá vôľa spaľuje Zem – doslova

Súčasná vlna horúčav v Európe spaľuje krajinu a zabíja jej obyvateľov. Doteraz podľa ABC News a iných zdrojov „v Španielsku a Portugalsku došlo k viac ako 1 000 úmrtiam v dôsledku horúčav“. K tomu sa pričítajú obete vo Francúzsku, Taliansku, a jak sa vlna horúčav blíži k Veľkej Británii prichádzajú ďalšie. Podľa vedcov, ak neobmedzíme emisie skleníkových plynov, horúčavy budú ešte horúcejšie a častejšie. Môžu, ale nemusia, v každom prípade sme to my, ktorí určujú, čo sa stane.

Ak chceme, aby sa počasie ochladilo, hladina mora klesla a búrky ustúpili, musíme ochladiť oheň a upokojiť búrky medzi nami.

Musíme pochopiť, že byť na vrchole pyramídy stvorenia znamená, že všetko, čo robíme, ovplyvňuje celú štruktúru, zhora nadol. Keď dosiahne dno, neživú úroveň reality, z ktorej všetko vyrastá, zmení ju. Ak z nás srší zlá vôľa, vytvára to negatívne zmeny v celom systéme, ktoré sa prejavujú čoraz extrémnejšími klimatickými a geologickými javmi.

Inými slovami, keď sa medziľudské vzťahy vychýlia z rovnováhy, vychýli sa z rovnováhy všetko. Keď sa naše vzťahy stanú extrémnymi, všetko sa stane extrémnym; keď sa staneme násilnými, všetko sa stane násilným. Každé leto sa dôsledky prepojenia medzi našimi vzťahmi a svetom stávajú extrémnejšími, až kým neuznáme, že všetko, čo existuje, existuje v prepojenom, hierarchickom systéme a že kto je na vrchole, určuje stav celého systému.

Nie je to tak, že predtým sme boli lepší ľudia ako dnes. Je to jednoducho tým, že bolo menej ľudí, a teda menej prvkov, ktoré vyžarujú zlú vôľu.

Taktiež vzťahy medzi ľuďmi v minulosti boli menej toxické ako dnes. Aj keď je dnes vojen menej jako v minulosti, miera podozrievavosti a odcudzenia medzi ľuďmi raketovo stúpa, až do bodu, keď ľudia už nemôžu dôverovať vlastným rodinným príslušníkom. V dôsledku toho sú vojny medzi krajinami zriedkavejšie ako kedykoľvek predtým, ale miera rozvodovosti, domáceho násilia a násilia v spoločnosti je na historickom maxime.

Dokonca aj internet, ktorý sme vymysleli, aby sme spájali ľudí, sa používa na zneužívanie, klamanie a vykorisťovanie ľudí. Svetová internetová sieť dokazuje, že všetko, čo vytvoríme, používame proti ostatným. Keď je v systéme takýto negatívny prvok a tento prvok je na vrchole systému, ako sa nemôže celý systém nepokaziť?

Preto, ak chceme, aby sa počasie ochladilo, hladina mora klesla a búrky utíchli, musíme ochladiť oheň a upokojiť búrky medzi nami. Vzájomná starostlivosť, zodpovednosť a vedomie, že sme na sebe závislí, sú nevyhnutné na to, aby sme v našom svete obnovili rovnováhu na všetkých úrovniach, od zeme, po ktorej kráčame, až po nenávisť v našich srdciach.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698062x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie