Založ si blog

Zmeňme len jednu vec a všetci budeme v poriadku

Svet smeruje k dokonalej harmónii. Z nášho pohľadu sa môže zdať, že to tak nie je a že sa od dokonalosti stále viac vzďaľujeme z jediného dôvodu: aby sme pocítili svoju vzdialenosť od dokonalého stavu, aby sme sa všetci chceli spojiť a pokúsili sa k dokonalému stavu priblížiť.

Dokonalosť je stav, v ktorom sa každý cíti dobre, bezpečne, každý naplno využíva svoj potenciál a schopnosti a všetci sa o seba navzájom starajú.

Aby sme dosiahli dokonalosť, musíme najprv odstrániť našu materialistickú súťaživosť, ktorá nás udržiava v neustálom chaose a ktorá spôsobuje aj to, že si navzájom škodíme.

Musíme sa oslobodiť od svojho mamonu a konať pre dobro všetkých na svete. To znamená, že musíme zmeniť svoju motiváciu – jednoducho si osvojiť túžbu konať dobro pre všetkých.

Ak sa súčasný rebríček hodnôt v spoločnosti obráti – od úcty k úspešným jednotlivcom, ktorí sa pýšia svojím bohatstvom, slávou a mocou, k úcte a oceňovaniu ľudí za dobro, ktoré prinášajú spoločnosti, potom sa každý bude snažiť dávať dobro iným, pretože si tým získa rešpekt spoločnosti. Dúfam, že takúto zmenu uskutočníme skôr, než neskoro, pretože by to zmiernilo mnohé utrpenie a zároveň by do sveta prúdila hojnosť dobra.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698230x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie