Založ si blog

Informácia, pred ktorou už nesmieme zatvárať oči

Ľudstvo sa musí dozvedieť, že existuje ďalšia úroveň úplného zjednotenia, ku ktorej nás príroda posúva tým, že nás spája proti našej vôli. Skutočnosť, že my, ľudia, tuto pravdu stále nechápeme a nechceme jej ísť v ústrety, je dôvodom všetkých foriem utrpenia, ktoré prežívame. Inými slovami, existujú sily prírody, ktoré nás stále viac prepájajú. Ak budeme toto pozitívne spojenie odmietať, budeme zažívať utrpenie. A naopak, pokiaľ budeme jednať v súlade a v jednote so silami, ktoré nás prepájajú, bude náš život komfortný a šťastný.

To je dôvod, prečo dnes potrebujeme úplne nový druh vzdelania o prírodných silách, ktoré na nás pôsobia, a o tom, jak môžeme s týmito silami pracovať. Je najvyšší čas, aby sme si uvedomili nutnosť pozitívneho spojenia pre dobro všetkých a celku. Potom sa bez problémov povznesieme na ďalšiu úroveň v harmonickom prepojení, ku ktorému nás príroda smeruje.

Je zrejmé, že ľudstvo je jeden celok. Pred touto globálnou závislosťou a prepojením sa nemáme kam uniknúť. Vstúpiť do jednoty s prírodou teda znamená, že by sme mali prehodnotiť svoje postoje k tomuto narastajúcemu, globálnemu, vzájomne závislému a prepojenému stavu, v ktorom sa nachádzame – uvedomiť si, že sme všetci na jednej lodi, že sme všetci jedna rodina – a začať sa podľa toho k sebe navzájom správať. To je to pravé posolstvo, ktoré sa nám príroda snaží odovzdať a ktoré máme počuť. A pokiaľ zostaneme ako hlúpe deti, ktoré sa naháňajú len za tým, čo sa im zdá sladké a dobré, bez ohľadu na druhých, ktorí nevnímajú svoj vplyv na ostatných – vzájomnú závislosť, čo potom urobí matka príroda? Bude na nás tlačiť dovtedy, pokiaľ nezačneme načúvať tomu, čo nám chce povedať. Náš nesúlad so spájajúcou silou prírody je príčinou nášho dnešného utrpenia a tiež utrpenia, ktoré budeme v budúcnosti zažívať stále viac.

Mali by sme teda vnímať to, čo nám chce príroda povedať: Že sme jeden globálne vzájomne závislý a prepojený celok menom ľudstvo. Pokiaľ chceme žiť harmonicky a mierumilovne, musíme niesť zodpovednosť za tento celok a zmeniť svoje postoje tak, aby zahŕňali všetko, tak ako samotná príroda.

Je to pomerne zložité, pretože sme sa narodili a vyrástli vyslovene vo svojej egoistickej prirodzenosti, kde vlastný prospech uprednostňujeme na úkor druhých a prírody. Pokiaľ si však zvolíme novú cestu, cestu nového vzdelávania, ktoré obohatí a zvýši dôležitosť prepojenia sa na celom svete, potom budeme schopní prejsť žiadúcou transformáciou. Naša premena zmierni tlak prírody vo forme nešťastí, vojen a ochorení, ktoré nás nepochybne čakajú, pokiaľ budeme hluchí k posolstvu prírody.

 

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 371
Celková čítanosť: 699163x
Priemerná čítanosť článkov: 1885x

Autor blogu

Kategórie